@maro666:
Dokładnie, skoro wypłacają dywidendę to znaczy, że mają pomysł na pozyskanie środków na budowę nowego zakładu.
@gracz:
Mnie również zadowala porcja informacji jaką dostarczają w raportach. Na stockwatchu trochę czepiają się LUGa, że za mało danych, za mało wyjaśnień. Pewnie, im więcej tym lepiej, ale zastanawiam się ile spółek z NC pokazuje dodatkowo wyniki spółki zależnej czy regularnie pokazuje dynamikę kraju i exportu? No właśnie, niewiele. Mimo wszystko starają się na tamtym forum rozmawiać z tymi malkontentami, którym ciągle mało i odpowiadać na coraz bardziej dociekliwe pytania tak aby nie łamać żadnych obowiązków informacyjnych.
@Nort:
Podajesz za przykład EkoExport, a spójrz na inne spółki które przeszły. Np.Centrum Klima? Euroimplant? I parę innych. Już nie wygląda tak kolorowo. Wydaje mi się, że nie można stawiać znaku równości pomiędzy przejściem na GPW a wzrostami. Generalnie nie ważne gdzie, byle w górę ;-)
Śledzę też sytuację w branży i zastanawiam się w jakich warunkach przyjdzie LUGowi realizować prognozy. W wielkie projekty na EUO nie poszli i brawo im za to. Gdyby podobną taktykę zastosowali w Brazylii i zrobili kilka mniejszych obiektów realizowanych pod mundial i olimpiadę to można by się było spodziewać dobrych wyników. Słyszałem że MSZ teraz mocno wspiera polskie firmy w Ameryce Południowej i robi jakieś misje gospodarcze. Jakby się załapali to też plus.