Masz rację, ostatnio ciężko o dobry poziom dyskusji na forach. Stock Watcha również śledzę i zamieściłem podobny wpis również na tamtym forum.
Nie mam dużego doświadczenia w inwestowaniu, ale osobiście nie mogę zrozumieć dlaczego firma z takim doświadczeniem, takimi wynikami i takimi perspektywami nie może wybić się z kursem. I to nie przez aktywność spekulantów, ale fundamentalnie. Według mnie przykładają się, realizują wyniki, dotrzymują słowa, komunikują się z inwestorami, robią spotkania. Nawet to, że czasem spotkania z inwestorami indywidualnymi nie są co kwartał uznaję za pozytyw – bo jeśli nie ma wielkich newsów, wszystko idzie zgodnie z planem, a narzędzia komunikacji elektronicznej mają opanowane to cięcie kosztów jest sensowne. Bawi mnie gdy ktoś zarzuca, że ich eksport nie przekroczył wciąż 50%, bo skoro dynamika jest dodatnia to nie ma się czym martwić. Widocznie rynek w Polsce nie jest tak słaby jak wszyscy wróżyli i LUG sam siebie zaskakuje. Dział handlowy powalczył trochę i nie chce oddać pierwszeństwa. Z doświadczenia wiem, że handlowcom w takiej sytuacji potrzebna jest dobra motywacja i potrafią zdziałać więcej niż przypuszczali.
Właściwe tylko z tym rynkiem regulowanym nie udaje im się spełnić obietnicy, ale to system naczyń połączonych, jak kurs nie ruszy to będzie ciężko.
Ucieszyła mnie rekomendacja Rosińskiego, cenię go i pamiętam jak pracował jeszcze dla AmerBrokers. Zawsze sensownie wypowiadał się w TVN cnbc.
Brak pomysłów co jeszcze mogliby zrobić by ruszyć kurs?