Czytam - oczom nie wierzę.
"ja natomiast przechylam sie w kierunku teorii spiskowej... "
Może zamiast liczyć spiski czas, aby liczyć liczby?
"Bomi , jeszcze rok temu przynosiło zyski..Powtórzę się, ale przypomne
ponad 13 mln zysk operacyjny... "
Czyżbyś spotkał się z gżybiażem, który nakarmił Cię haluśkami?
Mówiłem, prosiłem. Przestań zajmować się giełdą. Ekonomia nie dla Ciebie.
Chłopie od zysku operacyjnego do zysku netto droga daleka!
Sprawdź sam sobie twoją wiedzę ekonomiczną i powiedz tu na forum jakie koszty obniżają zysk operacyjny do poziomu zysku netto! Potem przeanalizuj te koszty, a potem wyciągnij dopiero wnioski.
"Czy to będzie wrogie przejęcie, czy przejęcie przez ruinę , "
Przecież Ty nie wiesz co oznacza termin "wrogie przejęcie"!
Jak chcesz się dowiedzieć, co to jest "wrogie przejęcie", to może pośledzisz sobie przykład przejęcia przez firmę 10krotnie mniejszą firmy dziesięciokrotnie większą. Podaję słowa kluczowe: Aventis, Sanofi, Sanofi- Aventis.
"Przejęcie przez ruinę" - Nobel z ekonomii murowany dla Ciebie za wynalezienie nowego sposobu przejęcia.
Boshe! I Tacy ludzie mają możliwość trwonić pieniądze na giełdzie swoich rodzin!
"I dlatego firma z
1,5 mld obrotem rocznym, mogła stać się godną przejęcia."
Halo, tu Ziemia! Wracamy z kosmosu!
Firma, która generuje 100mln rocznej straty, rok w rok, jest najbardziej poszukiwanym kąskiem. Czas przestać brać halusie!
Przejęcie "czy też poprzez wybranie najlepszych składników"
Kolejny Nobel.
Chłopie! Czy kontrolujesz, to co piszesz?
"Prezes nie prostuje natychmiast, tylko podgrzewa atmosferę straszac ,
iz mogą być nowe wnioski... Czy tak postępuje Prezes , którrmu zależy na
dobrym notowaniu spółki?..."
Ratunku!
Niektórym na prawdę powinno zostać odebrane prawo trwonienia pieniędzy swojej rodziny na giełdzie!
Uważasz, że prezes zamiast rzeczowo informować powinien doskonalić sztukę opowiadania bomibajek?
"wielu straciło może dorobrk życia, jak nie przymierzając AMBER GOLD...
Bo jak zrozumieć utratę w pół roku 90% posiadanych środków,"
Straciłeś dorobek swojego życia przez własną głupotę. Jesteś głupi. Nie znasz prawa, ekonomii, giełdy.
Na przykładzie domku letniskowego musiałem Ci tłumaczyć, na czym sprawy stoją z Rabatem.
Klienci Amber Gold inwestowali de facto w OTL, czego nie byli świadomi. Ty inwestowałeś w żle zarządzaną sieć delikatesów i hurtowni, czego byleś świadomym.
Otwieranie oczu boli.