Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: RAPORT !

próbując przewidzieć troche przyszłość...

1. Teletorium

jeżeli restrukturyzacja bedzie dawać dalej podobne efekty to z 300k straty zrobi się nam 1.000k na plusie(przy podobnych efektach jak w 1Q)

2. Sprzedaż MyPhona

Szkoda, że nie wiemy nic konkretnego na temat dynamiki tej sprzedaży, ale... biorąc pozycje "przychody netto ze sprzedaży produktów" w 1Q mamy 70% całego przychodu z 2008 roku. A zobaczcie jaka marża! Przychód: 1.663k, KWS:326k.

Każda złotówka przychodu generuje 0,80 gr zysku na sprzedaży!

liczę pesymistycznie na 20% wzrostu sprzedaży w 2Q(chociaż pamiętajmy o nowych umowach z MM, Saturnem i Biedronką, i że maj to miesiąc komuni:), a więc w przeliczeniu jakieś 200k zysku netto dodatkowo.

3. Centernet

Efekt da się odczuć pewnie dopiero od 3Q. Już kiedyś o tym pisałem... docelowo 0,5 mln. abonentów. Średni abonament 50 pln/miesiąc. Czyli miesięcznie 25mln pln przychodu i miejmy z tego 5%, czyli dodatkowo 1,25mln miesięcznie(a dodatkowy koszt niewielki), czyli przyjmijmy dodatkowo 1mln zysku netto miesięcznie... Oczywiście nie od zaraz bo interes musi się rozkręcić:)

Ktoś jeszcze twierdzi, że nie mamy perspektyw? w 2Q liczę na ok. 1,5-1,8 mln zysku, ale 3Q to już może być poziom 3-4 baniek(może więcej)... Jak myślicie? Jaki wtedy będzie kurs? 3,50? nie wydaje mi się...

a tak przy okazji...ktoś się wybiera na Walne? mnie nie będzie akurat w kraju, a fajnie by było mieć tam jakiegoś wysłannika, który by nam potem wszystko tu ładnie zreferował:)

brakuje mi jeszcze bardziej marketingowego podejścia do tego MyPhone'a. Na razie telefon jest jakby dla wszystkich. Przydałoby się bardziej biznesowe pozycjonowanie. Byćmoże czekaja z jakąś kampanią aż sprzedaż się na dobre rozhula:)

Pozdro

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.