rozumiem, że liczysz tylko i wyłącznie na szczerą odpowiedź ...
a więc po kolei:
Tu nie ma żadnego sypania ! Papier jest ewidentne akumulowany, a skupowanie sporych ilości akcji jest jak najlepszym prognostykiem dla tej spółki.
Kurs jest najzwyklej w świecie śiągany w dół na mizernych obrotach, a przy marazmie i braku info ze spółki, jest to bardzo łatwe do robienia i nawet jeszcze można na tym zarobić...
Dlatego my chcemy przerwać tą ciszę informacyjną, a także uświadamiać innych, żeby nie dali się na to nabrać - spółka będzie warta kilka razy więcej i tego nic nie zmieni.
No i teraz - ile dokładnie z tego "kilka razy więcej" i kiedy? Minimum 25 zł, maksimum nawet ponad 100 zł. Każdy to szacuje sam oraz jak długo jest w stanie utrzymać papier i tak sobie ustawia sprzedaż.
Kiedy? Zapewniam Cię, że gdyby zostawić Polną tak sobie, to Jakubas robiłby wszystko, żeby dusić kurs tyle ile się da, żeby mógł sobie spokojnie robić kolejne wezwania po śmiesznej cenie, kiedy będzie miał ochotę. Bo np. dziś potrzebuje tylko 66% udziałów w firmie, ale za pół roku będzie chciał znów zwiększyć stan posiadania...
Antidotum na tą strategię Jakubasa jest nasza strategia: informowania wszem i wobec o tej świetnej okazji inwestycyjnej, o zachęcaniu do nie odsprzedawania akcji na tych żałosnych poziomach. W tej chwili nikomu krzywdy nie robimy - te osoby zarobią równo z nami. Naganianie zacznie się przy kilkudziesięciu zł, ale uwierz mi, że to już nie my będziemy robić. Teraz potrzebujemy, żeby jak najwięcej free float przeszło w ręce osób, które poprą naszą strategię oraz przyłączą się do Akcji S>=25.
W obecnej chwili nie ma sensu sprzedawać, żeby odkupić taniej. Raz, że może Ci odjechać, dwa, że teraz jest za niska płynność, jak ktoś ma większe pakiety. A jak już ruszy, to obroty dzienne będą kształtowały się na poziomie 100 - 200 K, czyli wtedy nawet wszyscy będziemy mogli opchnąć walor w ciągu jednego dnia, bez uszczerbku dla kursu. A tak nawet nie będziemy musieli robić, bo zlecenia mamy porozrzucane przecież od 25 do ponad 100 zł...
Jeśli jestem dla Ciebie choć w minimalnym stopniu wiarygodny i mogłoby to być dla Ciebie jakąś wskazówką, to powiem Ci, że swoje zlecenia mam poustawiane od 70 zł do 100 zł - największe na 70, bo tą cenę uważam za bardzo prawdopodobną; i im wyżej, tym mniej akcji, bo w razie czego będę mógł dłużej czekać:)