Dnia 2026-06-28 o godz. 11:12 _pezet_ napisał(a):
> > Na chwilę obecną jak dla mnie, ogólnie oczywiście i nie patrząc na historie czy przeszłość, bo zaraz ktoś mi wytnie to oczywiście.. Powinniśmy brać przykład z Japonii czy Korei Południowej, z ich podejścia do pracy, rozwoju, odpowiedzialności i patrzenia w przyszłość.
ABSOLUTNIE NIE....nie powinniśmy brac przykładuy z Korei Południowej ich Oligarchjii Miliarderów /Tecxhnokratycznych ktore nazywaja sie CZEBOLAMI....niue powinnismy brac przykładu z zarzyniania Ludzi...w Korporacjach ..z ich upodlenia....w korporacyjnym systemie wyżymaczki zyciowej .... zwykłych ludzi....
Powinnismy iśc swoja własną unikalną ....droga połaczenia...Zachodu i wchodu...czyli ogolnej edukacji na wysokim poziomie..ale też i żyłką ...inmnowacyjnosc...tego cwaniactwa zyciowego...tej umiejetnosci rozwoiazywania problemów ...w sposób niekonwencjonalny ...co przyczynia sie do Elastycznosci....ludzi.....A NIE SZTYWNYCH ODGÓRNYCH RAM KORPORACYJNEGO BETONU...ktory LUDZI TRAKYTUJE JAK TYLKO TRYBIK...MACHINY ODGORNIE ZAPLANOWANEJ...ZABIOJAJACEJ INWENCJE TWÓRCZĄ.....My potzrebujemu jednak wiecej swobody...realizacji włąsnych pragnienn..rozwijania wlasnych indywiodualnych kompetencji....A nie Chirarchicznego PODDAŃSTWA...wypracowanego przez WIEKI....W KULTURACH DALEKIEGO WSCHODU....JAPONII z ICH FEUDALIZAMEM SZOGUNOWYM...KOREI CZY CHIN...z Ich poddaństwem i wierdzeniem ze TY jestes nikim...tylko pyłem w wiekszewj strukturze panstwa na ktorej CZELE STOI..ten NAJWYZSZY WODZ...i ON ...jest odzwieciedelniem Wilkosci Panstwa i poszczegolnych ludzxi ..ktorzy indywidualnie nie maja zadnego znaczenia.....
SZLACJHCIC NA ZAGRODZIE.....ROWNY WOJEWOIDZIE....to nasze dziedzictwo...i tym roznimy sie ...od JAponców..Chionoli Koreanczykow..czy ...RUSKICH.....
I niech tak ZOSTANIE....bo to jest NAsze dziedzictrwo....NMIEpokornosci.....i ....takiego pieniactwa......ale i Poteznych mozliwosci...i dokonywania WILEKICH CZYNÓW....czego nasza historia..była też nie jednokrotnie tego SWIATKIEM.....Toi od nas zalezy JAK wykorzystamy ten DAR...czy do zniszczenia samych siebie poprzez NIEzgodę...i pieniacwto..czy do Osiagniecia wielkich czynow poprzez Spojrzenia wielowymiarowo..na DANY TEMAT....( Gdzie 2 POLAKÓW tam 3 OPINIE....czyli uzyskany najlepszy Kompromis....)