Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: +++PEKAES+++TYLKO 2 dni

Czepianie się prof_wiatr tylko za to, że ośmielił się mieć rację, odbieram jako szczyt perwersji.
Pekaes to bardzo prosta, przezroczysta - banalnie wręcz przewidywalna spółka - dlatego nie trzeba być geniuszem, aby już w maju przewidzieć, co się tutaj będzie działo.
Wystarczy trochę doświadczenia na giełdzie ( ja np. bawię się w to już?, dopiero?, aż? 15 lat) i odrobina myślenia, co w sumie powinno dać efekt w postaci tego co proponowałem tu na forum - sprzedaż akcji tuż przed odcięciem dywidendy.
A co będzie dalej z Pekaesem?
Myślę, że wysiłek intelektualny włożony w rozpracowanie przyszłości takiej spółki, może być niewspółmiernie wysoki w stosunku do korzyści jakie może dać niewielki, hipotetyczny wzrost kursu - a więc lepiej szukać spółek, nad którymi naprawdę warto się pochylić.
Co oczywiście nie świadczy, że kurs pewnego dnia nie wystrzeli na 10 złotych, chociaż ja osobiście bardziej przychylałbym się do ceny poniżej 2 złotych - a i wtedy, radziłbym się grubo zastanowić, czy warto to kupić.
Szczególnie wtedy byłbym bardzo ostrożny.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PEKAES 4,49% 15,00 2016-11-09 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.