Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  154,00 zł , zmiana od tamtej pory: -22,21%

Re: ORTEX (15)

Dnia 2025-10-29 o godz. 17:35 ~Delaware napisał(a):
> "lepiej się zabezpieczyć"
>
> ###
>
> Mój dziadek non stop Mi gadał o tym, jak byłem nastolatkiem :))))
>
> Ale do rzeczy, jeden ze znanych traderów, ostatnio wspominał, że mniej więcej rok temu na buCCCikach siedzieli shorty. Jeszcze mało kto miał program Ortex i mógł sprawdzać, czy faktycznie byli. To pioner w szerzeniu wiedzy o shortach wśród drobnych graczy. Mówił, że shorty z buCCCików wychodzili "schodkowo" i można było to zaliczyć short squeeze na polskiej giełdzie. I teraz też może być podobnie.

##
Do jesieni zeszłego roku wychodzili z 4 mln shorta i w dodatku po dwuletniej akumulacji i popatrz— z ~30 zł do ~240 zł dojechało, to chyba teraz takie 12 mln shorta ze ~130 zł powinno dać ~3.120 zł :))) ;-) i tak niektórzy w arkuszu zleceń są powpisywani, a nawet przezornych po 4.000 zł widać. :))

Na tym forum dane o tym kiedy short się przestał skracać, a zaczął rozbudowywać przed tą korektą jesienią 2024 r szanowne grono też miało podane na tacy, bo miałam apkę i sprawdzałam, ale faktycznie inspiracją do zainstalowania tego gadżetu była sytuacja jaka się zrobiła na JSW.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CCC 1,97% 119,00 2025-12-29 15:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.