Dnia 2015-08-18 o godz. 14:41 ~księgowy napisał(a):
> JB udało Ci się sprzedać akcje Orphee przed zawieszeniem??? jeśli tak to jesteś niezły i masz wyczucie, gratuluje Ci
>
> jeśli Płocica nie przejmie rachunku bankowego, a bank może odmówić wpisania nowego składu Rady Dyrektorów bez prawomocnego postanowienia sądu, w końcu to bank szwajcarski, to nie będą mieli jak zapłacić audytorowi za zrobienie audytu za 2014 rok i robienie tego audytu przeciągnie się w nieskończoność
>
Nie mam zwyczaju chwalić się decyzjami inwestycyjnymi, to grzech namawiać kogoś do kupna czy sprzedaży akcji....uczyniłem to zaraz po skupie ponosząc nieznaczna, kilku groszowa stratę na akcję.
Moim zdaniem wyrocznią tego konfliktu są przepisy szwajcarskie i ustanowione prawo przez spółkę na które Sąd będzie warzył rację a ta stoi po stronie Tuory jak wcześniej nadmieniłem. Sąd wydajać wyrok o zwołąnie zebrania nie rozpoznawał wniosku gdyż ogłoszono termin WZA, nie badał czy ogłoszenie odbyło się zgodnie z postanowieniami statutu spółki. Kolejne posiedzenia mogą rozstrzygnąć na korzyść Totala ale wedle mojej wiedzy dotychczasowe postąpienie Łapińskiego i Płocicy jest bezprawne. Litera prawa ( statut ) jednoznacznie określa kto może zwoływać walne zebrania.....czy się mylę ?