Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  12,40 zł , zmiana od tamtej pory: -89,11%

Re: Olga w panelu na żywo

Tak na prawdę to odpowiedziałeś na jedno pytanie o liczbę pracowników. I też ciekaw jestem źródła tej informacji, bo nie jest to na pewno info z żadnego oficjalnego raportu czy sprawozdania. Na LinkedIn'ie jest podpiętych jako pracownicy 49 osób - w tym Członkowie Rady Nadzroczej, którzy się jako tacy oznaczyli. "Wysoce wykwalifikowani naukowcy z całego świata" raczej mają konto na LinkedIn i chwalą się gdzie i nad czym teraz pracują. Ale przyjmijmy, że jednak nie.
Odpowiedź typu "dodruk od zera do 90 milionów, ale mogę się mylić" to żadna odopowiedź. Ale i tak dzięki, bo jeśli by to było 90 baniek, to kapitalizacja wg obecnego kursu już wynosi 1.2 miliarda złotych. Za kota w worku. Ciągle nie wiemy co tak na prawdę wchodzi w skład spółki. Jakie aktywa, patenty, know-how? Cokolwiek? Swoją droga spółka Saule S.A. o numerze KRS 0000811142 (zakładka kontakt, na stronie spółki) została zarejestrowana 31.10.2019 (info z KRS) - czy masz 100% pewność, że to jest to samo Saule, które pracuje od lat nad swoimi innowacjami?
Z dofinansowaniami z UE czy NCBR to zazwyczaj jest tak, że trzeba mieć kapitał na pokrycie swojej części projektu. Mają tę kasę? Banki nie pomogą dopóki nie będziesz mocno zyskowny. Są już? Zreszta po co Saule idzie na giełdę, jeśli nie właśnie po to, żeby od inwestorów brać hajs na swoją działalność / projekty (czytaj: kolejne dodruki akcji). No chyba żeby się sprzedać?
Nie jestem naukowcem czy inżynierem, nie potrafię ocenić faktycznie innowacyjności ich projektów i porównać do innowacyjności innych spółek na GPW. To musiało jakieś nieporozumienie w konwersjacji wyjść, że powiedziałem, że niby są. Chodziło mi o to, że są spółki wprowadzane tyłem na giełdę, które okazały się mniejszym lub większym przewałem czy spekulacyjną bańką.
Zgadzam się natomiast w 100% z końcówką Twojej wypowiedzi, że wiele spółek obiecuje bardzo dużo ale jest to jedno wielkie "być może". Jeżeli Saule wchodzi na giełdę tak, a nie inaczej, to czy "być może" nie jest to ten sam przypadek?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.