Forum: Giełda
Autor: ~Depp [85.158.138.*], 2013-04-12 12:01
Powiedz mi dlaczego firma ma być wyceniana na 1, 2, lub 5 zł skoro tak naprawdę pieniądze, które ewentualnie( PRAWDOPODOBNIE ) będzie posiadać , będą z kredytu.
Czy ty biorąc kredyt w banku stajesz się bogatszy o kwotę kredytu ?
Stajesz się tak naprawdę biedniejszy niż przed kredytem, gdyż z automatu masz do oddania kredyt+odsetki.
Aby akcje firmy kosztowały o wiele więcej niż obecnie, to trzeba aby zarząd pokazał, że dobrze ten kredyt wykorzysta i zarobi na tym pieniądze, a do tego to trzeba czasu ( lat ).
Obecnie jest to tylko spekulacja i nic więcej.
kredyt na mieszkanie wzialem w 2006 r przed boomem mieszkaniowym. w 2008r mogle sprzedac mieszkanie z 100% zyskiem.
jesli bralbym kredyt w 2008/2009 to bym sie z Toba zgodzil, ale obecnie od kilku lat ceny spadaja a oprocentowanie w PL jest najwyzsze w europie jak nie na swiecie.
oprocentowanie kredytu ktory DEPEND dostal jest bardzo atrakcyjne wiec oni mogli by niezle zarobic wrzucajac na lokate gdzie oprocentowanie w PL dalo by im zarobic.
ludzie z ML zapewne sprawdzili w co DEP chce zaintwesowac i stwierdzili ze to dobry biznes dlatego udzielili kredytu.
nie wiem ile jestes na gieldzie, ale ja sie nauczylem jednego: kupuj plotki sprzedawaj fakty i dla mnie ta inwestycja jest bardzo dobra dlatego tu jestem