Widze to podobnie jak Zorientowany.
Widać w działaniach prezesa milosc do rodzinnych marek i to się chwali.
Kasa z giełdy poszła na zakup (ZHS,Jotes,Celma,Quinto,Metalzbyt) i jedna tylko zagraniczna Ostrana.
Myślę jednak że oprócz ich nieruchomości,chciał postawić je na nogi co mu się udało.
Właściwie tylko Quinto wyszło na prostą, ale ta firma była w najlepszej sytuacji od pierwszych raportów.
Spółki wydzielone(Premium Technik i Hertz narobiły strat i poszły do zamknięcia.
Widać brak umiejętności doboru ludzi lub współpracy z nimi.
Dopóki zajmowal się łożyskami wszystko szło do przodu jak wszedł w inne branże nie poradził sobie.
Spólka ma potencjał a ruchy opisane przez Zorientowanego już się zaczęły tyle że pod przykrywką tzw konsolidacji,restrukturyzacji itp.
Nie za bardzo jednak wierzę w szansę na wzrost kursu na tej spółce.
Po prostu widać że Prezes nie potrafi zarządzać tak rozdmuchanym tworem szumnie zwanym holdingiem.
Wyjście z obecnej sytuacji to wspólnik ze znaczącym kapitałem a przede wszystkim głową,sprzedaż do funduszu lub przekazanie zarządzania całością osobie kompetentnej a samemu odsunięcie się od firmy przy zachowaniu pakietu kontrolnego.
Zostanę pewnie do starości z tym g... w ręce, dla mnie akceptowalny kurs to ok 3 PLN.
A miały być ponadprzeciętne zwroty...cyt. z ich strony.