Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  67,00 zł , zmiana od tamtej pory: -4,48%

Re: Manifest Pracowników Mennica Skarbowa SA

Panie „Piston”,
Chyba strach zajrzał Wam głęboko w oczy skoro podjęliście tak desperacką próbę obrony „złotoustego” prezesa na zacnym forum Bankiera :) O co kaman ? Pan prezes przeszarżował ? Kurs spółki wymknął mu się spod kontroli ?

Coś w tym niestety jest. Jakby się tak przyjrzeć AT na dziennym to można się dopatrzeć RGR no i ta nieszczęsna luka 48-55 czekająca na domknięcie. Nienajlepsze perspektywy, przyzna Pan ;) ?

Korzystając z okazji ponawiam pytanie: czy Pani Olewska podpisuje się pod tą zacną manifą ???

Co do print screen’a przesyłanych do Was wiadomości to chyba raczy Pan żartować ? Może mam podać Panu jeszcze swoje dane teleadresowe ?  

Szczerze zaskoczył mnie Pan informacjami o aktywności MNS w prasie i telewizji, ale chyba nie tylko mnie ? Będąc akcjonariuszem tej spółki miałem ogromny problem z dotarciem do informacji na temat aktualnej sytuacji w spółce oraz strategii obranej przez prezesa. Wystarczyło poinformować akcjonariuszy o powodach usunięcia p. Olewskiej z zarządu no i przede wszystkim wyjaśnić powody 1 złotówkowej dywidendy ! Tylko w trakcie jednej sesji 1 lipca 22 roku kurs zanurkował o niespełna 20%. Spółka z dnia na dzień stała się nieprzewidywalna = ryzykowna = nieinwestowalna dla inwestorów, ale wtedy wam to nie przeszkadzało ?
Czy uważa Pan, że rynek się myli i źle wycenia akcje MNS ? Strata na poziomie 4 mln w IVQ 22, który powinien być mega w waszym wykonaniu! Inwestycje po 2 mln na tzw. „marketing” ;) Panie, daj Pan spokój ! Do roboty u podstaw zachęcam  i służę przy okazji kilkoma radami:
a)       Dogadać się z p. Olewską i wycofać pozew z sądu przeciwko spółce;
b)      Ogłosić politykę dywidendową;
c)       Wypłacić dywidendę akcjonariuszom na poziomie 14 pln brutto;
d)      Nikt wam nie każe przechodzić na GPW, ale drastycznie podnosi to wiarygodność i bezpieczeństwo postrzegania danego podmiotu.
Tyle z mojej strony Panie Piston. Na koniec jeszcze link do webinaru z zapowiedziami pana prezesa. Niby wszyscy już to wiedzą, ale jakby ktoś miał wątpliwości, czy prezes jest wiarygodny to polecam materiał ku przestrodze.

https://www.youtube.com/watch?v=mXq97_ABVNY&t=3785s

PS.
Pozdrowienia dla wytrwałych i żelaznych akcjonariuszy MNS ! Bez urazy Panowie !!!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MENNICASK 5,96% 64,00 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.