Witam serdeczeni,
chcialem powiedziec, że złamanie prawa nie było moim zamierzeniem, dlatego zapytałem o radę ludzi , którzy mają trochę swoich doświadczeń. Jeśli idzie o funkcjonowanie dg to szczerze mówiąc mam podstawowe informacji i małe pojęcie o procedurach...no cóż trzeba się ich kiedyś nauczyć , a jak wiadomo warto korzystać z doświadczeń innych, żeby nie popełniać błędów. Z moja dg było tak , że potrzebowałem pracy , zostałem agentem ubezpieczeniowym, ale trzeba było mieć dg, zrobiłem to co mi powiedziano, ale nikt nie zaznaczył, że jak zaprzestanę tego to muszę się zarejstrować, ja poprostu wówczas nie miałem pojecia o tym wszystkim...i teraz gdy muszę znów rozpocząc dg zorientowałem się , że moja nieznajmowść prawa może mnie zgubić, wybaczcie, ale poszukuje pomocy, bo chce z tego wybrnąć bezszwanku bo o ZUSie to ja słyszałem różne opowieści i nie chciałbym, żeby w wiekku 25 lat mi zrujnowali życie naliczając pieniądzę z "kosmosu"
Dzięki za rady. Ja też doszedłem do wniosku, że najlepiej będzie wyrejstrować poprzednią dg i założyć nową, ale chciałem najpierw zaczerpnąć informacji.
Jeżeli macie jeszcze jakieś sugestie to prosiłbym o informacje. Polska to dziwny kraj jeśli chodzi prowadzenie dg, miejmy nadzieje, że proponowane zmiany dg wejdą w życie w styczniu 2007 i ułatwią trochę życie ludziom.