Forum Ogólne

Re: Likwidacja czy zawieszenie działalności

A ja myślę, że dobrze by było gdyby jednak kwestię z tego zrobiono.
A dlaczego?
Ano dlatego, że wielu otrzymało decyzję w wyniku posiadania wpisu do ewidencji. Jestem wręcz niezdrowo ciekawy czy aby Pan Dorn otrzymał może decyzję ZUS, nakazującą zapłacenie składek?
Czy może Pan Dorn tylko zapomniał, że zarejestrował działalność, a może zapomniał, że ją prowadził, a co za tym idzie nie zgłosił tego faktu w ZUS ( sam to przyznał ). A może jednak ją wykonywał tylko nie pamięta o tym, i należałoby jednak skontrolować stan faktyczny ? A jak nie to potraktować Pana Dorna z art.6, tak wybiurczo bez art. 13, tak by pasowało to do zamierzeń ZUS ? A potem zapytać: A teraz widzisz coś narobił?
I jeszcze kwestia objęciem tego Pana ubezpieczeniami z urzędu, a takie prawo ma ZUS, choćby samym tylko zdrowotnym, bo jak wiemy tytuł do ubezpieczeń ten Pan posiada inny.
I ciekaw jestem teraz reakcji polityków, gdy taka sytuacja jak Nasza dotknie także i ich. Czy może interesujące Nas sprawy nagle znajdą się w kręgu zainteresowania posłów ? I czy niektórym będzie darowane ( oczywiście posłom ) bo Nam napewno nie.