Forum Ogólne

Re: Likwidacja czy zawieszenie działalności

Chce zlozyc pismom procesowe o takiej tresci: W zwiazku z wydaniem przez ZUS Decyzji ....... z dn.... wnosze o zobowiazanie ZUS do przedstawienia mi do wgladu wszystkich materialow jakimi dysponowal przy wydawaniu zaskarzonej przeze mnie decyzji. Wnosze rowniez o umozliwienie mi wgladu do akt z przebiegu kontroli jaka ZUS prowadzil wobec mnie w poprzednich latach w analogicznej sprawie.ZUS wydajac w w decyzje nie zastosowal sie do art61 par 4 KPA art 73 par 1 KPA a odmawiajac mi udzialu w postepowaniu powolujac sie na " oczywistosc nie zastosowal sie do art 77 par 4 KPA. Pozbawil mnie prawa czynnego udzialu w postepowaniu art 79 par 1 i 2 KPA. zOSTALROWNIEZ NARUSZONY ART 81 kpa. ZUS postepujac w przedmiotowej sprawie nie zastosowal sie rowniez do art 9 KPA i art. 10 par 1 KPA
Przestrzeganie zasad KPA przez organy adm. publicz. jest podstawowym warunkiem funkcjonowania prawa. Prosze Wysoki Sad o odroczenie terminu rozprawy do czasu zapoznania sie przeze mnie z materialami ktore ZUS zebral w tej sprawie. Uwazam ze w swietle przedstawionych faktow mam do tego pelne prawo