Ad.:"...Re: Likwidacja czy zawieszenie działalności
Autor(ka): misiek21 (...)
Wysłano: 07/12/2005 14:14
do Walter
u mnie od razu byla decyzja nikt mnie o niczym nie informowal a po zlozeniu pozwu ZUS mi napisal ze wszystko jest oczywiste i dlatego oni mnie o niczym nie informowali / dla mnie to sad kapturowy/"
Wydrukuj decyzję na forum.Opisz swoją działalność : od kiedy,sam czy z z pracownikami,forma opodatkowania,co z kpr,jakie zapisy ,jakie przerwy w działalnosci itd.
Chyba jutro masz rozprawę?Więc cóż można Tobie doradzić?
Musisz to przewlec.Nic się nie stanie jak taki sąd zlikwidujesz wręcz przciwnie zrobisz wielka przysługę społeczeństwu ale przyjdą nastepne nie mniej zdemoralizowane.
Zapewne napisałeś jakiś pozew.Musiałbyś sądowi udowodnić,że bez wnikliwej kontroli poprzedzającej decyzję ,decyzja jest nie ważna bo nie zbadano,nie udowodniono tego,a tego,...przerywałem działalność bo wyjeżdzałem do mojej matki pomagać jej w wykopkach,wyjeżdżałem do mojej córki bo urodziło się jej dziecko,wyjechałem na wieś na ryby bo bez tego choruję ponieważ całe dzieciństwo spędziłem na rybach,jesienią wyjeżdżałem na grzyby bo bardzo to lubię.Nigdy nie szukałem zleceń ponieważ jest ich mnóstwo.Jak rozpoczynałem działalnośc zaczynałem się rozglądać za zleceniami.Znajdowałem je natychmiast i całe mnóstwo.Klienci do mnie nie przychodzili i nie dzwonili, nie wiem dlaczego,rachunki za telefon - rozmowy prywatne i do ZUS,US,Działalnosci gospodarczej,tak dużo - tak ciągle mam wątpliwości różnego typu w tym czy na pewno można przerywać działalnośc (ZUS zawsze twierdził,że tak).Dlaczego zgłaszałem przerwy w działalnośc - jak wyżej i taka była moja wola.Na następnej rozprawie przedstawisz KPR z których wynika,że nie prowadziłeś działalności,prosisz o nie okazywanie KPR bo są to dokumenty dotyczące podatków nie ubezpieczen,znajdziesz na tym forum informacje SN o bezzasadności opierania sie na dokumentach podatkowych,sąd mimo tego zażąda - napisz zażalenie.Napisz zgłoszenie popełnienia przestępstwa przez ZUS do prokuratury.Zawiadom o tym sąd na piśmie i zażądaj przerwy w procesie do czasu wyjasnienia sprawy.
Pozdrawiam - Walter.