Hmm, AR to chyba mam przechlapane ...
przejrze papiery i zanotuje wszystko o co potyales w poscie wyzej, aczkolwiek odp na ostatni post brzmi zaliczalem :/ sT niestety jako ze wg informacji uzyskanych od ksiegowego znajomego jesli prowadzi sie choc jeden dzien dzialalnosc w miesiacu, mozna odpisac srodki trwale.
Wiem ze nie moge wygrac tej sprawy latwo jeesli wogole ale moze pojsc inna droga choc byc moze w p[ostach ktorych jeszcze nie przeczcytalem moze odpowiedz jest
1. czy moze podjac teze ze przerw w dzialalnosci nie mozna wprowadzac, czyli tzw zawieszen, jakby to tu nie nazwac na forum .. od dnia 2 lipca 2004 czyli od wejscia ustawy w zycie o DG (bodajze) sory za wszelkiego typu niescislosci ale dopiero wgryzam sie w temat w szalenczym tempie
2 czy moze pojsc droga ze Zus powinien mnie poinformowac o postepowaniu prowadzonym wobec mnie po kontroli w czerwcu zeszlego roku, a czas na decyzje pokontrolne przeciez zus musi wydac w 2 miesiace (czy moj umysl aby dopbrze zrozumial niektore z postow ktore to sugerowaly .. ?? ) wiec calosc jego decyzji jest z formalnego punktu niewazna .. ??
3 czy moze pojsc droga a: likwidacji dzialalnosci przeniesienia sr T na inna firme i rozpoczecia dziallnosci nowej przez napisanie jej :
a) na kogos z rodziny , przy czuym w miedzyczasie bede sie sadzil z nimi
b) na jednego z nas , skoro nie chca dac nam prowadzic spolki i uciskaja z kazdej strony to moze prowadzic ja na jedna osobe a druga na bezrobocie
to takie moje zapytania w razie gdyby czarne chmury nadeszly blizej..wiem ze zus da uklad ratalny (mam znajoma w dziale windukacji w zusie wiec o to jstem spokojny, a szansa na umorzenie odsetek tym wieksza im czlowiek biedniejszy, a nasz dochod miesieczny jest niewysoki wiec ..(to tez informacje wprost z gniazzda Os czyli ZUSU )
AR swiatlosc twa rozjasnia blaskiem tysiaca gwiazd to forum :))))))