Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,59 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Re: Koń Trojański użyty przez Pisowców do przejęcia Idei

To prawda, że załatwili mnie, Leszka czy innych 70 tys. Polaków- problem w tym, że nie zrobili tego zgodnie z prawem - z ustawą o BFG, Konstytucją jak równeż z Dyrektywą PEi UE z 15.05.2014.
Jak pomyślę o tych działaniach pisowskich instytucji państwowych przychodzi mi często na myśl jeden z wierszy Broniewskiego ( a najbardziej ten fragment: Aż się podłe zadziwi i zlęknie... Tak, jest taki moment, kiedy zło się przestraszy i czmychnie to swoich czarnych zakamarków, ktąd wyszło ):

A z tej celi pu­stej i chłod­nej
trze­ba bę­dzie nie­dłu­go odejść,
jesz­cze spoj­rzeć w nie­bo po­god­ne,
jesz­cze spoj­rzeć za sie­bie-w mło­dość.

Już za chwi­lę przyj­dą żan­dar­mi,
wy­pro­wa­dzą bez sło­wa z celi...
Trze­ba umieć, jak żoł­nierz ar­mii,
iść spo­koj­nie pod mur cy­ta­de­li.

Ach,umie­rać nie bę­dzie cięż­ko,
cho­ciaż ser­ce ma lat dwa­dzie­ścia-
nie zła­ma­ne co­dzien­ną klę­ską,
dzie­sięć klęsk,dzie­sięć kul po­mie­ści!

Bo jest ży­cie pięk­niej­sze, nowe,
i życ war­to, i umrzeć war­to!
Trze­ba nieść, jak cho­rą­giew,gło­wę,
świe­cić pier­sią ku­la­mi roz­dar­tą,

Trze­ba umieć umie­rać pięk­nie,
pa­trzeć w lufy wznie­sio­ne śmia­ło!
Aż się pod­łe za­dzi­wi i zlęk­nie,
aż umilk­nie ło­skot wy­strza­łów!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
IDEABANK 1,15% 1,59 2020-12-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.