Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  5,21 zł , zmiana od tamtej pory: -41,07%

Re: Kilka słów przy kawie

Witaj Wujo :)

Bardzo interesująco manipulujesz ;).
Zawsze doceniam ludzi potrafiących przyznać się do błędu. Cieszę się, że do nich należysz. Ja w tym przypadku nie mogę tego zrobić, bo - jak wiedzą nasi stali czytelnicy i uważni gracze - swoją strategię określiłem dawno temu i po prostu się jej trzymam. Skoro sądzisz, że popełniłeś błąd - szacunek, ale nie sugeruj, że ja to zrobiłem. To się dopiero okaże. Ja nie dokonuję (w przeciwieństwie do Ciebie ;) ) analiz sprzedażowych post factum. Zapewne gdybyś potrafił przedstawioną przez siebie analizę przeprowadzić długo p r z e d wynikami, to przy Twojej strategii sprzedałbyś wszystko, a nie 12%. A ja nadal bym twierdził, że nie odniosłeś sukcesu tylko popełniłeś błąd przyjmując strategię krótko- i średnioterminową, a nie długoterminową. Takie tam drobne różnice w podejściu.
Co do kółek. Zgoda - przy założeniu, że nie robię nic innego tylko zagryzam palce i handluję na tfonie, ja natomiast pisałem wiele razy, że tfone jest dla mnie spółką relaksacyjną i zdania nie zmieniam - tfone jest w miarę przewidywalny i na tym bazują drobni krótkoterminowi, ale też obroty i tym samym zyski na kółkach są naprawdę minimalne w porównaniu do tych, jakie można wykręcić na innych spółkach. Po jaką ch....... miałbym robić kółka na tfonie, jeżeli w tym samym czasie robię kółka na trzech innych spółkach i mam poziom zysku dziesięciokrotnie większy niż ewentualnie na tfonie. Kto tu w takim razie zaklina rzeczywistość? :)
No i Wujo - nie masz racji pisząc, że jest tu łatwość odkupienia nawet kilkudziesięciu tysięcy. Zapomnij, widać że nie próbowałeś. Miałbyś na to szansę jedynie w pierwszym i drugim dniu zjazdów, a i to bardzo byś się napracował. Z całym szacunkiem do Ciebie, ale ja zainwestowałem swego czasu sporo pieniążków w dobre oprogramowanie pozwalające mi na analizę przebiegu poszczególnych sesji, dzięki czemu "widzę" obroty pewnych grup graczy. Dzięki temu wiem m.in. jak w praktyce wygląda przebieg kółkowania na interesujących mnie spółkach. Zapewniam Cię, że jeżeli ktoś sprzedał ponad 70 k akcji z zamiarem ich odkupienia, to nie ma na to obecnie żadnych szans. Realnie - ok. 30 k. Notabene, wiem ilu akcji pozbył się rekordzista i wiem, że próbuje je bezskutecznie odkupić. Taki to "sukces". Acha, jest jeszcze "animator", który przerzucał w ubiegłym tygodniu z worka do worka 200 k akcji. To tak na marginesie - nie myśl, że cały obrót jest "naturalny". Do nowych właścicieli przeszło znacznie mniej akcji niż myślisz, chociaż kilku akcjonariuszy zostało wyciśniętych jak cytryny ;). Poczekaj więc na razie z ogłaszaniem swojego błędu. Może odniosłeś sukces?

Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.