Dnia 2020-11-30 o godz. 12:34 ~ktokolwiek napisał(a):
> Aha, czyli lepiej news-owac, niz zajac sie ratowaniem zakladow przed egzekucja z umowo kredytowych, bo przeslanki byly?
skąd taki wniosek? nie tylko tego nie sugerowałem, ale nawet o tym nie myślałem
> Nie chce nikogo bronic, ale zarzadzanie takim przedsiebiorstwem w takich warunkach rynkowych (spadek popytu np. w automotive) do latwych chyba nie nalezy... tyle miejsc pracy chociazby. Spadek przychodow/zamowien. Przygladam sie podobnie do Ciebie od jakiegos czasu.
Nie wiem, czyja to wina i nie zamierzam personalnie wskażywać. Za mało wiem o zarzadzaniu w ogóle i o zarządzanie borkiem w szczególnosci. Wiem natomiast, że roszady na fotelach prezesa i wice Szeligi i Iwanejko (w tym i zamiana ról w prezesowaniu brs <-> ipx) niczego w kondycji porka nie poprawiła, a o Lisieckim już tu inni wiele pisali, więc pominę go wyrozumiałym milczeniem.
Ujmę to tak: nie widzę (i rynek chyba też) pozytywnych efektów dotychczasowych "restrukturyzacji", buy-backów, niedoszłych wejść inwestorów itp.
Rynek już w te zapowiedzi chyba nie wierzy i tych plotek chyba jednak nie kupuje.
Pytanie na teraz jest chyba inne: co będzie, gdy obsługa (NN) respiratora odłączy tlen i kroplówkę? giełdowy kadawer ożyje w podskokach?