Doskonale wiem co się dzieje w Polsce i na świecie. Martwi mnie, że Ty się oszukujesz.
Jest taki kraj nad Wisłą, premierem jest Morawiecki, Bóg Honor, Ojczyzna, narodowy na języku kilkadziesiąt razy dziennie się przewija i posyła wszystkie swoje dzieci do zespołu Szkół Lauder-Morasha to największa i najważniejsza placówka edukacyjna kształcąca dzieci żydowskie w Polsce. Często go tam widać w jarmułce.
Wracając do ustawy reprywatyzacyjnej Patryka Jakiego, przez 6 lat nie miał na nią czasu i zwiał do UE.
Wracając do ustawy 447 gdy 447 była procedowana w USA został wydelegowany przez PADAa niejaki Marek Magierowski. Miał odciągać amerykańską Polonię od protestów przeciw tej ustawie! Marek Magierowski został wynagrodzony za zasługi ambasadorowaniem Polski w Izraelu. Tam Izraelczycy dziękują mu z typową dla tego narodu wdzięcznością, opluwając go!!! Nie tak dawno temu, gdy Polonia ponownie się zebrała by protestować przeciw 447 , do USA pojechała ukraińska onuca o nazwisku Sakiewicz, Tomasz zresztą. Tomuś sprawił, że kluby gazety polskiej wycofały się z protestowania i cały protest zdechł. Tomuś mówił, że tylko ruskie onuce mówią o 447 (czyżby miał na myśli amerykański kongres?). Potem w telewizji wRealu24, niejaki Waszczykowski, eks minister z całym spokojem stwierdził, że nie ma żadnej sprawy 447.
Należy mieć tę świadomość, że nasi politycy, aby zachować pozory niezależności, nie muszą się oficjalnie godzić na spłatę tych roszczeń! Te kilkadziesiąt miliardów USD można stopniowo „wytransferować” z Polski chociażby płacąc zawyżone kwoty za obecność amerykańskich wojsk, mocno przepłacając za amerykański sprzęt wojskowy, gaz skroplony, sprzedając za bezcen koncesje na wydobycie kopalin firmom z USA – itp. itd. Tak też to można rozegrać, bo pieniądze trafią „pod stołem” do kogo trzeba, a tzw. ciemny lud nigdy nie będzie wiedział, dlaczego ciągle podwyższają mu podatki.
Nawet za F-35 musimy płacić więcej niż inne kraje! Polska musi zapłacić $149mln za jeden F-35 bez offsetu, a Japonia już tylko $89 mln z offsetem!
Znowu PiS robi USA „laskę” za friko?
1950 r. w Senacie USA senator ŻYD i MASON J.Paul Warburg stwierdził : „Będziemy mieli RZĄD ŚWIATOWY dobrowolnie albo siłą".
Król nafty ŻYD D.ROCKEFELLER MASONA 33 STOPNIA : „ Potrzebujemy GLOBALNEGO KRYZYSU , a narody zaakceptują RZĄD ŚWIATOW