Nie zgodzę się z Tobą w żadnym aspekcie.
Po pierwsze PiS rządził, jeszcze raz napiszę, rządził w najdłuższej światowej hossie, która dobiegła końca ( i co mamy, czy Ci odpowiada np. deficyt na koniec listopada 11 mld zł a ukryty 270 mld ? Dobrze się z tym czujesz ? NBP nie organizuje spotkań i nie odpowiada na żadne pytania już od chyba 8 miesięcy, tylko drukuje i skupuje)
"jednak przyznać trzeba, że to właśnie za rządów pis trochę wyrównały się dysproporcje" - dysproporcje się wyrównały z jednego powodu, światowej koniunktury co miało wpływ na bardzo niskie bezrobocie i wzrostu wynagrodzeń. Podkreślę jeszcze raz, co za każdym razem powtarza prezes NBP, inwestycje w Polsce od 6 lat rządów PiS są jednymi z najniższymi w UE !!! Z tego co pamiętam za 2 ostatnie miesiące są w okolicach minus 10 % !!! Niemcy, Finowie, Szwedzi mogą pracować do 67r życia a Polacy tylko do 65 , Polki 60r życia. Jak to nie ma wpływu na gospodarkę, to pośmiejmy się. Do tego 13-ki, rozdmuchany socjal do granic możliwości spowoduje że te wszystkie daniny, opłaty i podatki zdławią gospodarkę. Jak to Gowin powiedział, PiS nas zadłuży na pokolenia.
Do tego najwyższa inflacja w całej UE (jest to ukryty podatek) spowoduje, ze spora część społeczeństwa nie sprosta tym wzrostom.
Co do unii europejskiej, nie chce mi się na tą tępą propagandę pisowską odpowiadać. Ale odpowiem w kilku zdaniach, bo jestem starej daty. Gdy mieliśmy własny przemysł, którego jeszcze Balcerowicz nie zniszczył, to autostradą jeździłem wybudowaną przez Hitlera, ten nasz przemysł przez 50 lat tylko kleił szczeliny i dziury w tej autostradzie. Do ambasady niemieckiej trzeba było stać całą noc w kolejce. Szczytem marzeń każdego Polaka było posiadanie 20-letniego Golfa. Nie pamiętasz naszego przemysłu jak stałeś za papierem toaletowym czy na półkach sam ocet ? Chcesz mi wmówić, że w Korei Pn. która to nie otworzyła granic na obce produkty im się żyje lepiej, zachód czyha na ich fabryki ? Koniowi to !!!!
Jeszcze raz napiszę, to co masz dookoła to dzięki montowniom zachodnim i unii europejskiej !!!! Nie jesteśmy żadnym płatnikiem netto. Fabryki niemieckie tutaj płacą podatki, zatrudniają masę ludzi, płacą za prąd, wodę, gaz przez co ludzie tam zatrudnieni żyją w dobrobycie jakiego mogą tylko ich ojcowie pozazdrościć, którzy za komuny w naszych własnych fabrykach pracowali. Twojego ojca nie było stać aby sobie w Pewexie kupić puszkę coca-coli takie to były studencie czasy. A magnetofon sony to mógł kupić za kilkuletnią wypłatę.