Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  6,76 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Re: Jak to jest z tym zadłużeniem?

To ja też się wtrącę.
I Deuset I Jac dla mnie mają rację.
Ale zacznijmy od tego że nadal jest to spekulacyjna spółka. SPEKULACYJNA!
Dla tych co chcą ponadprzeciętnie zarobić jak się dobrze trafi albo nie boją się stracic jak tu "jebnie".
Szacunek dla deuseta za tak wnikliwe analizy sytuacji dla mnie personalnie wow. Aż chce się dowiedzieć co masz w portfelu za spółki jak tak analizujesz :)
Ja widziałem tylko ze przekręciłeś słowa prezesa odnośnie tego że teraz jest monetyzacja czyli czas zacząć cashować coś nad czym pracowali a nie czas modernizacji jak napisałeś. Ale może to literówki nie czepiam się.
Jako że oczywiście mam akcje i jestem ambitna osoba to staram się dotrzeć jak najbliżej bo to jednak moje pieniądze.
Potwierdzam to co piszesz ze to kreatywną księgowość aby ukryć wszystko i mieć zdolność ale dużo firm tak robi.
Gdyby nie zrobili tego to mogą się pakować. A tak mają jakieś opcje przed sobą.
Potwierdzam też to co Jac pisał że firma się rozwija. Jest coraz więcej handlowców, wymieniają górę na nowych zarządzających.
Umow jest z miesiąca na miesiąc więcej.
Finansowanie też jest i myślę że pod to info są aktualne wzrosty.
Dla mnie minusy to :
- sytuacja finansowa gdzieś z tyłu głowy te wszystkie wałki z firmami krzakami
- większość oparta na dotacjach i jak pokazało czyste powietrze to może w każdej chwili się zmienić.
Plusy :
- To dotacje które z roku na rok są większe i do 2030 jak będą dobrze działać mają strumyk do zgarnięcia.
- dotychczas wypłacone zostało ok 9% wszystkich dotacji jakie są więc zobaczcie jaki tort jest jeszcze duży
-Columbus działa non stop i obojętnie jak o nim piszą są liderem i mają ok 50% rynku dla siebie w tej chwili ale jak to wykorzystają to inna sprawa.
Podsumowując:
Deuset ma rację rozbierając spółkę na części pierwsze ale też Jac patrząc na perspektywy.
Juz nie raz pisałem że dla tych co myślą że tu będzie nawet i 100 zł - no nie będzie nigdy już. Ale jak się kupowało z 5 z przodu to widzę jakąś szanse na fajny zarobek. Co będzie to nie wiem. To tylko i aż giełda.
Zarobicie albo stracicie - dopiero jak sprzedacie.
Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
COLUMBUS -4,11% 6,76 2025-11-05 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.