Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,62 zł , zmiana od tamtej pory: -96,91%

Re: Jak tam panowie naganiacze ... ?

Pytanie do "Zorientowanego". Czy dopuszczasz taka sytuacje, ze banki we własnym, dobrze pojętym, interesie zgadzają się na jakąś restrukturyzację długu? Wydłużenie terminów spłat, zmniejszenie odsetek itd. Doprowadzenie tej firmy do upadłości i zajęcie aktywów (o których pisałeś, że są marnej jakosci) może nie być wcale aż tak dobrym pomysłem. Wtedy po takiej informacji raczej będzie dłuższe odbicie, bo spółka ma wycenę jakby była w upadłości i to likwidacyjnej. Czas który dostałaby od banków mogłaby wykorzystac na restrukturyzacje. Ty w to nie wierzysz i masz pewnie do tego podstawy. Ja nie jestem tu od wierzenia, wiec mogę tylko oceniać prawdopodobieństwo jakiegoś scenariusza. Można założyć, że Nowacki będzie przynajmniej próbował się z tego wszystkiego jakoś wygrzebac.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
REDWOOD -15,25% 0,05 2019-04-30 11:15:56
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.