I to jest właśnie przykład na to, jak fatalna komunikacja spółki z rynkiem kształtuje kurs. Można obecną sytuację traktować jako "zdrową korektę", ale mam wrażenie, że Wielton spada szybciej niż rynek i to może być niestety spowodowane czymś o czym krewni i znajomi królika wiedzą, a drobnica nie.
Jeżeli w najbliższych dniach nie będzie trwałego wyjścia powrotnego ponad 11.60, to mamy zrealizowaną formację RGR, która średnioterminowo kończy trend wzrostowy. No ale ona się jeszcze nie zrealizowała, trzeba czekać do końca tygodnia, moim zdaniem.
Ja nadal z boku. Czekam na komunikat zarządu, bo NA PEWNO czegoś "niespodziewanego" się dowiemy w najbliższych tygodniach. Niespodziewanego dla drobnicy, bo krewni i znajomi królika wiedzą. Osobiście stawiam na coś w rodzaju: nieznaczny spadek możliwości produkcyjnych wynikający z trudności w pozyskaniu komponentów oraz zmniejszeni marży wynikające z wyższych kosztów ludzkich, materiałowych i energetycznych. Dla mnie po takim komunikacie "post factum" spółka zostanie skreślona, jako manipulująca kursem.