Dnia 2025-05-16 o godz. 14:26 ~jawa_sen napisał(a):
> Kolego policz sobie i mi egzaminów nie rób.Bo na cymbała wyjdziesz.Ułatwie Tobie że te 700baniek to mało.Ale Ty do dziś nie kumasz ze gdy jest interwencja rządu,to nie musi mieć to znaczenia.Tylko siła planowanej produkcji i zawarte teraz albo w trakcie dzierżawy kolejne decyzje.Bo nie jesteś w stanie na dziś policzyć jak wielka moze być produkcja
A Ty kolego jesteś poważny? Wypisujesz tutaj o swojej spekulacji nt. odzyskania przez Rafako płynności finansowej i jeszcze nie policzyłeś jaka minimalna kwota by musiała być na umowie dzierżawy aby Rafako S.A. miało szanse tą płynność finansową odzyskać? To na jakiej podstawie spekulujesz?
"Siła planowanej produkcji" ? a jakie to ma mieć znaczenie dla Rafako S.A.? Przecież produkować będzie RFK Sp z o.o. na dzierżawionym majątku Rafako S.A., a więc kwota na umowie dzierżawy będzie stała, nie zależnie od tego czy w danym miesiącu RFK Sp. z o.o. kompletnie nic nie wyprodukuje, czy będzie miało przerób na 100 mln zł, dla Rafako S.A. nic się nie zmienia.
Ułatwić to mogę Tobie ja.
Rafako S.A. pozwalniało wszystkich pracowników, oraz pozrywało wszystkie kontrakty jakie w ogóle jeszcze miało. Oznacza to że na chwilę obecną firma nie przynosi żadnych dochodów bo niczego nie produkuje i niczego nie wytwarza, ale koszty stałe ma...
Jedynym więc źródłem dochodu Rafako S.A. mają być te zyski z dzierżawy, które według Ciebie będą tak ogromne, że Rafako S.A odzyska płynność finansową. Pytanie więc jakie założyłeś zyski z tej dzierżawy które według Ciebie wyprowadzą Rafako S.A. na prostą?
Nie kompromituj się więc jakąś pisaniną o sile planowanej produkcji, bo to jest sprawa innej już zupełnie firmy. To RFK Sp. z o.o. interesuje produkcja i potencjalne zyski z tej produkcji lub straty. Rafako S.A. dzierżawi tylko i wyłącznie majątek i Syndyka ani tym bardziej akcjonariuszy nie interesuje czy RFK Sp. z o.o. będzie na tym zarabiać i ile zarabiać, albo tracić.