Rozmowa z Tobą XX jest dla mnie wielce inspirująca, a nawet pouczająca.
Roche ogłosił wstępne wyniki w 2011r (obinutuzumab). I co z tego?!
Ileż to wstępnych wyników badań było ogłaszanych dla leków, które potem nie przeszły "niewstępnych" badań?!
W 2013 Roche ogłosił wyniki 3. fazy. Teraz czeka na rejestrację.
Pfizer tak pracuje nad kopią MabThera, że mało mu ręce nie odpadną. :-D
Oczywiście, tłumaczyłem Ci to wiele, wiele razy, że biopodobne są szansą dla pacjentów, ale finansowego tortu do podziału nie zwiększą, ale go zmniejszą.
Wartość Celtrionu spadła, bo rozpylana różowa mgła gwałtownie opadła.
Oczywiście, że MabThera jest lekiem z wadą.
Układ immunologiczny musi być zablokowany metotreksatem i jeszcze dodatkowo glikosteroidami.
Niestety nie pojąłeś tego. Ta wada ma duże znaczenie w reumie, ale zdecydowanie mniejsze w hematologii.
Dlatego, że jest to lek z wadą nie podbił reumatologii.
Tłumaczyłem. Ale jak widać - "groch o ścianę". I to jest dla mnie dużą porcją nauki z zakresu inwestycji giełdowych. Już wcześniej twierdziłem, ze nadmiar wiedzy szkodzi.
Fakt, kalkulowałem, że w połowie 2013 Sandoz będzie miał dosje rejestracyjne, chociaż nigdy potem tego nie potwierdzałem.
Fakt jest zupełnie bardziej ciekawszy. Według tego, co zapewniał Mabion przez Mercurius, to właśnie powinien kończyć rekrutacje pacjentów.
Jak jest prawda?
Prawda jest taka, że zostały 4 tygodnie do okresu świątecznego, a nawet nie mają zgody ze wszystkich krajów.
Zakończenie uzyskiwania zgód wszystkich krajów to KWIECIEŃ 2014, Jak do tej pory to moje przewidywania dotyczące terminarza Mabionu były i tak za bardzo optymistyczne.