Sprawa jest prosta. Jak list którego namiary podałem dojdzie i zostanie rozpatrzony pozytywnie to prześlą mi pismo z kwotą do zapłaty zapewne będzie to duża kwota i nawet nie liczę że tych kilku dobrze wydawałoby się nadzianych w akcje akcjonariuszy chciałoby partycypować. Jak będzie za duża niż moje zaskórniaki to kaput. Mogę dodać że kwota według przepisów jeśli przyzna zostanie słuszność wnioskodawcy zostanie zwrócona jeśli nie przepadnie.
Jak z jakichś "kosmicznych" przyczyn ten list nie dojdzie to jeśli nie mam sobowtóra który robi po cichu działania równoległe, sprawa upada i nie na co się interesować.
Gdy list dojdzie to najpierw trzeba uzyskać 1. kontakt rzez e-list, podałem że już podawałem w tym wątku i jeśli ktoś go nie zajdzie to znaczy że nie ma cierpliwości uczestniczyć w sprawie.
2. Wysłać list z krótką deklaracją że jest się gotowym w partycypacji finansowo w sprawie jeśli się rozwinie stosownie do swojego subiektywnego zaangażowania.
3. Jeśli sprawa nie upadnie, wyślę na adres który przyszedł z deklaracją, PDF który dostałem od banku jako potwierdzenie wniesienia opłaty sądowej, gdzie są dane moje wpłacającego i za co i komu.
Do 30 złotych będę traktował jako bezzwrotny datek, a powyżej tej kwoty jako warunkową pożyczkę w sprawie ( jeśli zapłaci ostatecznie Spółka za wyznaczonego biegłego i zwróci pieniądze ja też je będę musiał zwrócić, jeśli nowy biegły poda cenę zbliżoną i tylko trochę wyższą a sąd orzeknie że wnioskodawca ponosi koszty to niestety to jest ryzyko, wtedy nie będzie zwrotu i ja też nikomu nic nie zwrócę) Ale informacje co się dzieje będą przekazywane. Wystarczy zobaczyć na przymusowe wezwanie na dniach PCCIntermodal. Nic specjalnego i jeszcze mieli w ostatnim kwartale który raportowali stratę operacyjną a cena w wezwaniu więcej niż 2 krotność wartości księgowej a o zysku to lepiej nie wspominać czy za 100 lat by wyrobili.
Na razie nic się nie dzieje więc nic nie jest potrzebne ale jak się zacznie dziać to punkt 1. warto mieć przerobiony aby ewentualnie jeśli się ma chęć partycypować uczestniczyć w punkcie 2 i po uzyskaniu pełnych informacji w punkcie 3.