Jestem ciekaw czy zarząd czyta forum bankiera...tak czy siak trzeba się jakoś skontaktować ze spółką... niech chociażby prezes zrobi czat z inwestorami jak to miało miejsce w latach ubiegłych - niech to będzie merytoryczna dyskusja.
Zgadzam się w 100% z Gerwazym - polityka informacyjna jest aktualnie bardzo słaba.
Powinni zagrać w otwarte karty - powiedzieć ile i jakie serii obligacji zostały już spłacone i ile rat.
Co aktualnie robi spółka - gdzie i jakie prace aktualnie są wykonywane... itp. itd.
Wspomniana seria akcji D też mnie zastanawia.
Ogólnie trzeba rozmawiać ze spółką a nie my między sobą piszemy i się zastanawiamy gdzie cała kasa poszła.
Dla mnie brak kontaktu od strony firmy świadczyłby o tym, że rzeczywiście poszedł jakiś wałek, o którym nie wiemy.
Jeśli jednak był to "tylko wypadek przy pracy" to oczekiwałbym dyskusji/negocjacji ze strony spółki.
Nie można się zapożyczać po to żeby spłacać kolejne pożyczki bo to wywołuje efekt kuli śniegowej.
Zwyczajnie "za gęsto" z terminami wykupu obligacji się zrobiło - spółka chciała za szybko i za dużo... porwali się z motyką na słońce
Dlatego oczekiwałbym ze strony spółki konkretnych informacji, działań i propozycji w najbliższym czasie.
Powtórzę się tutaj: na początek najlepszy by był czat z prezesem w najbliższym czasie