Odpowiedź na post z 06/06/2006 14:50
„Czy te precyzyjnie określone kryteria są gdzieś opisane...”
Ja ich nie przepisałem (w takim wypadku zwykło się wskazywać źródło i autora), lecz napisałem. Podana treść jest skonstruowana w oparciu o istniejące uregulowania prawne, linię orzecznictwa oraz literaturę przedmiotu tak, aby opierając się na kilku zdaniach zawartych w kryterium, w sposób przejrzysty i zapewniający funkcjonalność stosowania można było na temat dowolnego zdarzenia z dowolnego rodzaju działalności gospodarczej powiedzieć, czy zawiera się we wskazanych ramach, czy też nie. I jeśli „zawiera się” – przerywa bieg zawieszenia (albo je niweluje) ; jeśli nie – nie ma wpływu na byt zawieszenia. Owe kryteria są tylko streszczeniem i próbą uporządkowania istniejących uregulowań, orzecznictwa i literatury.
„... opisane w sposób jednoznaczny i zrozumiały dla średnio rozgarniętego osobnika?”
Nie są i zapewne nie będą. Dla łatwiejszego ich zrozumienia zastosować można rozbiór logiczny zdań.
”Rozumiem ze wymagany jest szereg zdarzeń które musza być spełnione aby aby dany stan został uznany za nispełniający wymogów zawieszenia.”
Nie ! Dokładnie odwrotnie. Nawet jedno zdarzenie spełniające nawet jedno kryterium powoduje zamianę stanu zawieszenia na stan aktywności. Zwróć też uwagę, że kryterium drugie zawiera się w kryterium pierwszym, ale dla łatwiejszego zrozumienia wyodrębniłem kryterium drugie.