Dnia 2023-01-10 o godz. 17:43 ~otco napisał(a):
> Prezesi w akcjach mają obecnie ok 100 mln PLN, za jakiś czas będą mieli wielokrotność tego. Przeciez majatek mulitimilionerów czy miliarderów to nie kwestia Gotówki tylko głównie wycen udziałów w firmach róznych i jak każdemu akcjonariuszowi IM tez zależy na jak najwiekszej wycenie ICh pakietów --Co do reszty to oni zgarnął setki mln PLN z samych dywidend po komercjalizacji Bacteromica wiec jak beda chcieli dywersyfikowac swój portfel i inwestowac w INNE projekty to beda mieli na to duzo hajsu z samych dywidend a i tak SCP pewnie będzie ich Flagowcem and którym pracowali od DEKADY.
Prezesi już niedługo z samych dywidend będą mieli na tyle pieniędzy, że będą mogli, jeśli zechcą, stworzyć nową firmę o wielkich możliwościach, która przez wszystkich będzie bardzo poważnie traktowana. Co więcej, jeśli zechcą, to będą mogli ją wprowadzić na NC lub GPW sprzedając jakąś minimalną liczbę akcji na przykład 15 do 20 procent ogólnej liczby akcji po bardzo wysokiej cenie.
(Nie wiem, czy w tym zakresie są jakieś minimalne progi).
Kapitalizacja takiej ich nowej spółki może od samego początku być bardzo wysoka.
Gdyby oprócz Bacteromica mówili o jakichś innych projektach, to mniej bym się obawiał takiego rozwoju wydarzeń, ale niestety jest cisza i to mnie trochę niepokoi.
To dziwne, ale chyba nikt dotychczas nie poruszył tego tematu. Wybaczcie — nie chciałem nikogo niepokoić, ale pomyślałem, że warto tę moją myśl skonfrontować z innymi, którzy lepiej i dłużej znają samą spółkę, a także pana Piotra Garsteckiego.