Steve....pisz co i jak chcesz...to forum publiczne tylko musisz zdawać sobie sprawę, że ludzie są najróżniejsi i z różnych pobudek czy też interesów tutaj się udzielają.
Dla mnie forum to tylko chwilowa " odskocznia " , rozrywka , miejsce na żonglowanie słowem , tak jak określiłeś...przekomarzanie się ale jak ktoś coś sensownego napisze to i odpowiedź będzie proporcjonalna.
Z reguły pod płaszczykiem być może krytyki staram się przemycić trochę treści.....niestety moder bankiera ma strasznie wyczulony algorytm który powoduje wykasowanie postów które nie zawierają żadnych słów które można by uznać za niewłaściwe....niestety drugi raz nie chce mi się pisać więc czasem skrobnę coś okrojonego co rzeczywiście słabo skleja się w całość stąd też wczoraj otrzymałem krytykę od jednego forumowicza.....i co z tego ??? Osobiście wolę beletrystykę od fantastyki......to do AS'a.......
Steve.....to jest tylko forum ale forum jak by nie było inwestycyjne/ spekulacyjne/ finansowe...jak kto chce to nazwie.
W sumie mam dłuższe okresy gdy nie udzielam się na forum do czasu aż ktoś mnie "zmobilizuje" do jakiejś aktywności.
Czasem chłopaki wkleją link do ciekawych artykułów i chylę czoła bo wszędzie nie można być jednocześnie i to jest dla mnie wartość dodana.Jest tu też paru chłopaków którzy są stonowani ale widać że nie są pieniaczami i po wpisach ich rozpoznasz...przynajmniej mi się wydaje że rozpoznaję kto jest kto - jak nie to trochę "uszczypnę" jednego albo drugiego i szybko szydło wychodzi z worka :-)
Jeśli chodzi o sposób pisania na forum ( przynajmniej u mnie )....jak napisałem traktuję to forum z dużym dystansem do innych i do siebie natomiast zwróć uwagę że odbiór słów i znaków może być mylący np.
Przykład :
1) ktoś pisze : będzie - to ja nie będzie !!!!!!! - choć jest to wzmocnienie przekazu to wcale nie oznacza że np krzyczę czy się złoszczę i dziwiło mnie że ktoś liczył jak w życiu że zrobi mi na złość i też spróbuje mnie podrażnić -- muszę rozczarować - żadnych szans na to.
Steve....jak by ci tu najkrócej wytłumaczyć....finanse a szczególnie inwestowanie to nie przedszkole i nie jest to miejsce dla wrażliwców...niestety...więc takie cechy jak cierpliwość, dystans , mocny charakter , wytrzymałość na ból który tutaj każdego dosięga, upór , trochę zadziorna natura o innych nie wspomnę , może nawet istotniejszych bo mógłbym być posądzony o coś na czym mi nie zależy.Ogólnie inwestowanie jest dla ludzi twardych a jednocześnie elastycznych....ale w sumie każdy może próbować.
Najkrócej rzecz ujmując aktywny inwestor to trochę pozytywnie zakręcony umysł i tak musi być aby sobie dać radę w tym trudnym biznesie....tak, bo to jest jak każdy inny biznes tylko z wieloma zmiennymi....więcej nie rozwinę wątku bo i tak jest za długo a to tylko forum.
Nie traktuj więc zbyt poważnie tego co tu wypisujemy...wybierz coś dla siebie a jeśli ktoś po tobie " pojedzie" nie traktuj tego osobiście i zbyt poważnie....dla mnie każdy inteligentny człek jak zrobi coś śmiesznego to sam się zreflektuje i później naprawi błąd.
Forum jak wyżej napisałem jest natury finansowej więc nie licz tutaj na wpisy o prawdziwych wartościach...to nie to forum.
Pozdrawiam Ślązaka :-) bo zdaje mi się że i wiek masz słuszny to nie wypada mi błaznować :-)
Każdemu natomiast zawsze życzę sukcesów i worka kasy - tylko to nigdy nie może być cel sam w sobie a jedynie rezultat / efekt /nagroda za jakąś aktywność.....a ja jestem "nadaktywny" :-)
Dobranoc...