Olo dlatego w pierwszej fazie celem jest jak powyżej (poznanie struktury aktywów.należności) a nadrzędny to ew. sojusze. Jest fund i są inni akcjonariusze. Jest też opcja głosowania grupami. Do tego pamiętaj, że w sytuacjach trudnych różne opcje (od strony nawiązania współpracy) są realne.
Niezależnie od tego według mnie trzeba iść po kolei i w pierwszej kolejności musimy dowiedzieć się o stanie aktywów (należności) w drugiej trzeba zebrać 5% (to jest w zasięgu) i ew. w trzeciej (najpóźniej na WZA szukać sojuszu)
Póki co nie jesteśmy sformalizowani ale gdy będziemy mieli 5% to można szerzej również przed WZA lub NWZA próbować nawiązywać kontakt (nawiasem mówiąc bankier ma ponad 1.5 mln użytkowników a w pierwszym poście jest adres kontaktowy przypomnę akcjonariusze_marka@wp.pl i być może fund się zgłosi lub inni którzy dziś nie mogą głośno się odzywać)
natomiast odnośnie Twoich pytań jako 10 wstawiam
10. Jakie działania spółka przeprowadza w celach zwiększania sprzedaży i pozyskania klientów? czy istnieje jakiś plan naprawczy, strategia? oraz dlaczego nie robili odpisów wcześniej a dopiero teraz?
Jeżeli chodzi o odpowiedź na 10 pytanie to pośrednio według mnie powodem było 8 mln kapitałów (odpisywanie krokowe amortyzuje zejście poniżej 8 mln) przy czym wątpię czy w odpowiedzi zarząd do tego się przyzna ale ok. wstawiam pytanie i łącze z pytaniem o program naprawczy..
W kwestii pytania o dymisję na tym etapie to mam mieszane odczucia bo tak jak pisałem pierwszorzędnym celem na dziś jest uzyskanie informacji o strukturze aktywów (należności) i tak jak zapowiadałem nasze wyjście jest kompromisowe w myśl zasady na konflikcie tracą obie strony stąd brak ataków ale nie oznacza to, że przy jakimś braku współpracy czy dalszych błedach długofalowo wycofujemy się z podnoszenia kwestii o dymisji?
dorzucam 11 swoje do którego mnie zainspirowałeś.
11. W jednym z raportów biegły wspomina o potrzebie utrzymania 8 mln kapitałów własnych jako zabezpieczenie dla obligatariuszy czy to zabezpieczenie tyczy się wszystkich serii a zwłaszcza serii N na 11.5 mln?
Jeżeli chodzi pytanie o dymisję to chciałbym byś się odniósł do mojej propozycji.