Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  6,01 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Re: Brawo geniusze

Widać gołym okiem jakie kraje są zapraszane do Brics - posiadające krytyczne dla świata zasoby węglowodorów. Oznacza to nieuchronnie wojnę na Bliskim Wschodzie, która z pewnością rozszerzy się na cały świat. Znam w pewnym stopniu mentalność amerykańską, spędziłem tam kilka lat i wiem, że nie odpuszczą tak łatwo. Dojście do władzy Trumpa nie tylko nie zapobiegnie wojnie na Bliskim Wschodzie, ale ją niezwykle zaostrzy, bo Trump to wielbiciel Izraela i śmiertelny wróg Iranu (za swojej prezydentury aktywnie rozważał uderzenie na Iran oraz jednostronnie wycofał się z umowy "demilitaryzacyjnej" z Iranem). Moim zdaniem sprowokowanie Rosji do interwencji na Ukrainie ma za zadanie nie tyle jej osłabienie (oczywiście to także) co zmniejszenie zainteresowania Bliskim Wschodem. Podobnie ma się kwestia Chin i prowokacyjnego dozbrajania Tajwanu przez Usa. Dr Sykulski twierdzi, że krytyczne będą miesiące sierpień-wrzesień, przytaczając słowa prezydenta Serbii Vucica, że za 3-4 miesiące wybuchnie wojna światowa. Spójrzmy też na nasze podwórko - do Europy sprowadzane są z Afryki i nie tylko "matki z dziećmi".. pytam po co? Wg mnie to będzie rekrut - mięso armatnie na Bliski czy też jeszcze bliższy ukraiński front. Granica z Białorusią jest fortyfikowana, pojawiają się incydenty na granicy z Niemcami.. po co? Wg mnie po to, żeby zamknąć naszą zachodnią granicę, bo polski rekrut jest niezwykle cenny. Ja tracę już nadzieję na pozytywny finał ale modlę się o pokój, tylko tyle mogę zrobić.
https://www.youtube.com/watch?v=p0lxqwYf5PQ

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ELEKTRIM -11,88% 6,01 2008-01-10 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.