Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  44,40 zł , zmiana od tamtej pory: -25,90%

Re: Bez przesady

Wydaje mi się, że patrzysz na spółkę przez różowe okulary.

W wywiadzie stwierdzenie tego gościa zostało jedynie wycięte, ale nie zastąpione innym optymistycznym, co oznacza, że to prawda:
Początek roku, nie jest optymistyczny, niestety sprzedaż nie odbudowuje się, a wręcz tendencja jest odwrotna"
Ja uaktywniłem się po tym wywiadzie, a kurs spada od listopada.
Po bardzo dobrych wynikach za III kwartał 2021r kurs runął. Fundusze wykorzystały sytuację do ewakuacji. Teraz będzie podobnie, bo kurs spada na niskich obrotach, bo nie ma komu kupować.
Kilkudniowy popyt po wynikach za IV kwartał 2021r. ponownie fundusze wykorzystają do ucieczki. To, że facet z kierownictwa spółki przez głupotę ujawnił, że spółka ma obecnie duże problemy i walczy o minimalizacje spadu przychodów. Fundusze już dawno o tym wiedzą, a my mieliśmy się dowiedzieć dopiero z raportu za I kwartał 2022 czyli za miesiąc.
Ja nie zamierzam czekać do września na wyniki za II kwartał 2022 i modlić się, żeby były dobre i moja strata nie wynisła 50% tylko 30-40%. Ty rób co chcesz. Mleko się wylało.

Zarząd nie zaprzecza, że przychody spadły. Po prostu usunął ten fragment wywiadu. EAH przestało być "okazją inwestycyjną" teraz to kolejny dołujący papier z zarządem, który ukrywa fakty.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ESOTIQ -0,30% 32,90 2026-05-08 16:36:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.