Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Bez komentarza

Mar, jestem za, ale sam sobie w pierwszej częsci odpowiedziałeś, dlaczego jest to mało prawdopodobne: czas, koszty, niepewny wynik.
Znasz jakąś giełdowa historię upadłościowa zakonczona pomyslnie dla drobnych inwestorów?
Ja bomiupadłość upatruję od 2009-2010 r., bo wtedy bomi dostało łatke najgorszej sółki roku, a Wojciecvhowicz - najgorszego prezesa.
KNF ukarało bomi.
I co sie stało potem?
Wojciechowicz odszedł bez podania przyczyn.
Kto został następcą i zmieniło sie w zarządzie?
Prezesem został wiceprezes, który od drugiego wiceprezesa kupił BDF...
A potem był zmarnowany rok i bajki z rabatem na NC, niewiele zrobiono z restrukturyzacją poza kilkoma pozorowanymi ruchami. Nie zrobiono 2 najwazniejszych rzeczy: nie okreslono nowej strategii i nie pozyskano inwestora ani nie wykonano zadnego ruchu z rabatem.

Ale zgadzam się z Toba w jednym całkowicie. Bomi nigdy nie było dla akcjonariuszy przyjazne i transparentne (też kilku ruchów nie rozumiem). I to sie zemsciło.

Ja jednak przy całej swej wieloletniej obserwacji bomi nie umiem sprecyzować konkretnych zarzutów o jakieś przekręty i nie bede bawił sie w teorie spiskowe czy insynuacje.
Sledze spółkę od dawna, ale za długo zyje i za mało wiem, by tak pochopnie stawiać zarzuty, których uzasadnic nie potrafiłbym.
Ty masz tę przewagę, że miałes bezposredni kontakt z bomiwładzą i mozesz osobiscie skonfrontowac rózne wypowiedzi/zapowiedzi z późniejszymi faktami.

Ale też chętnie zobaczyłbym efekt wspólnych działań prokuratury, policji, KNF i ew. skarbówki czy jakiej inspekcji handlowej itd. w sprawie bomi.
Bo to mogłby byc precedens i moze takich spektakularnych upadków nie byłoby na innych spółkach.

ja jednak wciąż nie widzę nikogo, kto miałby bezpośredni udział i korzyść w bomiupadku.
A z drugiej strony - to poddanie się walkowerem fundów, które wiały rok temu z mega stratami po zjeździe z 14 - 15 zeta na 2-3 zeta.
Nie rozumiem, dlaczego wlasnie one tak uciekły bez procesów, pretensji itp.
Nawet na walnych, majac swoich ludzi we władzach, praktycznie odpuściły.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.