Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Bez komentarza

Chyba nieuważnie przeczytałeś. Nie zbyłem cię odpowiadaniem pytaniem na pytanie tylko napisałem obszerną odpowiedź, co myślę o pozwie zbiorowym.
A twoje pytanie pytanie "Czy to dobrze wg. Ciebie że akcjonariusze są okłamywani i oszukiwani przez nieuczciwy zarząd?" zawiera jednoznaczną sugestię. A samo pytanie uważam za retoryczne. Ale zostawmy to.

Ja uważam, że nie ten zarząd położył spółkę i doprowadził do strat akcjonariuszy, ale wszystkie zarzady, co najmniej od 2010. A okres zarządu Romanowskiego uwazam, za najb. przełomowy w sensie utraty szans na urtaowanie spółki.
Niewprowadzone emisje. - też nie podzielam twej opinii. Bo jak bardzo i jak duzo wcześniej byłoby rozwodnienie? I juz dawniej byłoby wtedy obecne 0,02...

Sprecyzuj, co masz na mysli, pisząc: "
> wyprowadzanie poprzez likwidację spółek zależnych i dobrych
> lokalizacji sklepów na zewnątrz."
Bo nie chcę sie domyślać, a takie uogólnienie niewiele mówi.
Wymień zlikwidowane spółki zależne - zakładam, ze masz chyba na mysli rabat, ale piszesz w liczbie mnogiej, więc jakie jeszcze?

No i sprecyzuj - kiedy, skąd i gdzie "Zniknęło wiele mln zł".
Przecież bomi nie jest jedyną spólką, która ma takie problemy.
Podobnie jest na wielu (np. DSS, HBP, PXM, PBG) - dolaczego tam nikt nie wnosi podobnych postulatów?

Nie bronie obecnego zarzadu. Po prostu uważam, ze jest tak winny, jak wcześniejsze.
A Jesionowski był o tyle fair, że mówił prawdę, choć nie znaczy to, że mówił całą prawdę. Ale przynajmniej nie ściemniał jak romanowski ze swymi bomibajkami o rabacie na NC czy że "taniej juz nie będzie"

Natomiast paskudnie podpadł mi Jesionowski z tym, ze po nieudzieleniu absolutorium poprzedniemu zarządowi, nie zrobił nic i nie było zadnych konsekwencji. Właśnie to pozostawienie poprzedników w bezkarnosci jest najwiekszym przewinieniem Jesionowskiego w moich oczach.

Ale nie wiem, jaka jest odpowiedź na twe pytanie:
> to być pozostawione bezkarnie?

Bo nie wiem, kto kogo jak, kiedy i za co KONKRETNIE miałby tu karać...
Zakładam, ze gdyby była taka mozliwość, na wielu spółkach wcześniej by to przerabiano.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.