Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  20,15 zł , zmiana od tamtej pory: -18,36%

Re: Bądź jak kamień stój wytrzymaj!

Sam się sobie dziwię. Dziś kupowałem akcje ponad dwa razy drożej niż te które kupowałem najtaniej. Wśród moich znajomych twardo wciąż jak kamienie jesteśmy. Nie ruszyły nas zawieruchy ostatnich dni. Naturalnie bierzemy pod uwagę to iż większość forumowiczów to młyn na zbiorowa niepamięć. Niemniej jednak od dłuższego czasu coraz mniej akcji jest w obrocie. Albo chęci się kończą albo... Co gorsze takich jak my co to jak kamień rzucony na losy codzienności świata jest więcej niż akcji. Być może któryś fundusz już sprawdza, być może w funduszach obudzili się że jednak musimy w portfelu posiadać kolej. A może takich potrzeb nie ma? Jedno jest pewne... Ja mogłem przy 11 wyciągać kurs za uszy, mogłem i przy 12 dla żartu zgarniać pakiet. Teraz? Nie jestem funduszem. Nie zagram już pierwszych skrzypiec. Więc siedzę i myślę że to przecież jak w filharmonii. Wchodzisz na salę, w kącie słychać głos radiowca, orkiestry jeszcze nie ma na scenie lecz przecież instrumenty już dawno na scenie są rozstawione. Maestro! Światła!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PKPCARGO 0,43% 16,45 2025-09-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.