Jak zwykle mrcn zgadzam się z Tobą w tym co piszesz. Może mój przypadek posiadania jednej spółki jest lekko patologiczny ale tak jak pisałem nie widzę na GPW innej spółki, która spełnia wszystkie kryteria jakie ma CLN (już nie ma co ich wymieniać).
Temat mojej jednej z kart kredytowych, które posłużyły do zakupu za zaledwie ok 10 000 PLN co stało się pożywką dla trolli też pozostawiam bez komentarza. Bo te słowa krytyki są po prostu bez sensu. Mieszkam sam, nie mam kredytów, mam stabilną pracę, pomoc finansową z zewnątrz a ktoś się o tym rozpisuje jaka to głupota...... Wszyscy biorą kredyty na samochody a głównie na mieszkania na 30 lat i to oni są ok a ja z moim ruchem idiotą. Przezabawne. Mam takie zabezpieczenia, że te 10K to nie jest nawet 1% mojego posiadania, nawet nie ma co o tym pisać.
Każdy ma jakiś pomysł na inwestycje i trzeba to szanować i można mieć inne zdanie i inaczej działać i nie powinien to być powód do dwu zdaniowego wyśmiewania.
Wczoraj napisałem o moim wyjściu po 103 z Mabionu a jakiś koleś jak zwykle najmądrzejszy napisał o mnie: co to za inwestor, który tak postępuje. (było bardziej prześmiewczo). I co ?, dziś po 93 można sobie kupić MAB:)
I mocno przeszacowałeś moje zarobki, ale to nie jakby nie ważne:)
I dywersyfikacja to temat rzeka. Kiedyś chyba napisał to czy powiedział W.B., że czując, że dana spółka jest najlepszym wyborem i w nią inwestycja to po co kupować na siłę spółki nr 4, 6 i 10 z listy. Zgadzam się z tym i podpisuję mocno.
Zdarzają się też sytuacje, że człowiek przegapi okazję inwestycyjną, ale przecież człowiek nie zrobi na giełdzie wszystkich ruchów idealnie. Takim przykładem jest PLW, które mi polecał forumowicz przy kursie 70 PLN. Wystarczy popatrzeć gdzie dziś jest kurs.
Jak dla mnie na dziś dzień są dwa tematy:
1. Kiedy CLN poda informację o zakończeniu II fazy (bo w tej sytuacji o umowy nie ma co się martwić)
2. Co wydarzy się 13 grudnia z MAB i rejestracją, w którą stronę to pójdzie i jak wpłynie to na kurs CLN
pozdrawiam