Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  45,45 zł , zmiana od tamtej pory: -54,02%

Re: automat

Dzięki Gryfindor za wpis merytoryczny z opisem jak jest i jak myślisz a nie jak tu ostatnio.....:( Aż miło się to czyta.
Gdzieś czytałem, że dywersyfikacja to najlepiej 5-10 spółek, bo potem się już nie ogarnie informacji z nich płynących.
Ale to tylko jakieś jedno zdanie.
Ty masz ich kilkanaście, ja jedną, ktoś inny 30.
Każdy pomysł jest dobry jeśli prowadzi do sukcesu.
Ja mam 24% zarobku na CLN.

Taak tak mówią że 5-10 spółek , ale to zdanie słyszałem tylko co do GPW.
Co niektórzy tez twierdzą że na GPW nie mozna znaleźć 30 spółek, ale ja widze jeszcze co najmniej parę do mojego portfela.
Mówią że doświadczonym inwestorem sie jest po przejściu prawdziwej Hossy i prawdziwej Bessy.
W sumie tego sie właśnie obawiam bo tak na prawdę nie wiem jak to wygląda bo tego nie zaznałem.
Wolę być ostrożny.
Na rynku USA sa takie instrumenty Opcje ...warto sie zainteresować.
Żeby pobudzić wyobraźnię powiem że globalnie na opcjach jest miliard transakcji dziennie.
Niektóre z nich działają jak ubezpieczenia.
Załóżmy że rynek się wali to twoja opcja rośnie o tyle samo.
Tylko rzucam temat nie rozwijając.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CLNPHARMA -0,48% 20,90 2026-04-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.