Forum Ubezpieczenia i emerytury

PRAMERICA - prośba o opinię

przepraszam bardzo, ale jestem po studiach ekonomicznych (nie jest to wyznacznik, ale duzo czytalem o roznych rozwiazaniach, zreszta za cos w koncu placilem tam to i czegos mnie nauczyli) i potrafie rozroznic pewne rzeczy. uwazam, i ze Eventus nie jest dla mnie. jakbym mial zdecydowac sie na taka strukture oszczedzania (wole akcje jednak i oszczedzam w IKE akcyjnym), to wolalbym kupowac obligacje, pewniejsze to i bardziej oplacalne. jestem mlodym gowniarzem, rodziny nie mam jeszcze, wiec ubezpieczenia mnie nie interesuja. stad jestem przeciwnikiem polis inwestycyjnych. bo kazdy agent, czy posiadasz rodzine czy nie, wali farmazony, ze ubezpieczenie bo to bo tamto.. duzo juz o tym tutaj napisali ci, co sie lepiej znaja, ja nie musze tego drazyc. moja kuzynka ostatnio zalozyla sobie taki produkt w ING, policzylem, ze za frajer oddaje im 12,5% wplacanej skladki. reszta oczywiscie tez na nia nie pracuje, bo to ubezpieczenie i struktura podzialu skladki jest oczywiscie dosc niejasna. ale to jej sprawa. po 20 latach porownamy wyniki z inwestycji. jak bedzie miala wiecej ode mnie, to sie poklonie i stwierdze, iz to bylo dobre rozwiazanie. teraz nie sposob to stwierdzic.