Forum Ogólne

Początek listy 'agentów' :)))

Dla celów statystycznych. Albo może ktoś kiedyś będzie chciał to w jakiś inny sposób wykorzystać, np. do zbudowania jakiejś bazy danych :)

Osoby podpisujące decyzję w imieniu ZUS Oddział Kraków Inspektorat Krowodrza:
Anna Betlej
Joanna Kwinta
Elżbieta Młotkowska

Osoby podpisujące wyrok sądu I instancji (Okręgowy w Krakowie) oddalający odwołanie:
sędzia Ewa Ścibor-Gołąbek
ławnik Maria Kłósek
ławnik Krzysztof Hoffmann

Osoby podpisujące wyrok sądu II instancji (Apelacyjny w Krakowie) oddalający apelację:
sędzia Ewa Drzymała (sprawozdawca)
sędzia Feliksa Wilk
sędzia Agata Pyjas-Luty (delegowana z sądu okręgowego)

Do 20 czerwca powinienem złozyć kasację i prawdopodobnie złożę jakąś tam byle jaką. Traktuję to jedynie jako nie zamykanie sobie ewentualnej drogi do ETS, więc skrobnę jakieś byle-co. Jeśli natomiast macie pomysły, jakie idee powinny być w niej zawarte (bo gdyby przez przypadek została przyjęta do rozpoznania, to SN nawet oddalając kasację być może w uzasadnieniu odniesie sie do jakichś merytorycznych zarzutów) to poproszę o sugestie - bardzo chętnie skorzystam. Jestem otwarty na wszelkie eksperymenty, niestety nie mam czasu przejrzeć dokładnie tego forum, bo urosło do monstrualnych rozmiarów, a będąc na zewnątrz tych zagadnień mam wrażenie, że dyskutuje się w kółko o tym samym, be jakiejś ewolucji. :-)

Gdyby komuś się chciało zasugerować zawartośc kasacji, zeskanowane uzasadnienia mogę przesłać (względnie nawet wklepać bo sa dośc lakoniczne).

Przykładowo uzasadnienie decyzji ZUS:
"Jak wynika z dokumentów posiadanych przez tut. Inspektorat ZUS w ww. okresach zgłaszał Pan przerwy w prowadzeniu działalności.
Działalnością gospodarczą w rozumieniu ustawy z dnia 19 listopada 1999 (Dz.U...) jest działalnośc zarobkowa wykonywana w sposób zorganizowany i ciągły.
Zgłaszanie częstych przerw w prowadzeniu działalności gospodarczej oznacza, iz jest prowadzona w zmniejszonym wymiarze czasu pracy, ale w sposób ciągły.
W związku z czym mają do Pana zastosowanie postanowienia art.6 ust.1 pkt5, art. 12 ust. 1 art. 13 pkt 4 ww. ustawy z dnia 13 października 1998 roku."

Poważnie, tak wygląda uzasadnienie decyzji ZUS :-)))) Decyzja dotyczy okresu 1999-2003.

pozdrawiam, marek428