link linkCzerwony pomiar, pierwsza piątka i zaznaczone zniesienie wewnętrzne 61,8 tzw. pierwszy pullback po korekcie, to fibo zostało uszanowane przekroczenie raptem o 2 pkt
Brązowy pomiar, zniesienie zewnetrzne 1,618 pierwszego pullbacku, wyznaczyło szczyt prawdziwej małej piątki (zielone 5), natomiast to fibo najprawdopodobniej nalezy do rozbitych przekroczone o 4pkt co przełamuje strukturę AbC i możliwość dalszych spadków, oczywiscie moim zdaniem.
Zielony pomiar zniesienie zewnetrzne 2-200% fali 4, stooq nie przewiduje tego poziomu ale łatwo się to tworzy przez postawienie 2 takich samych pomiarow i zaczepienie jeden o drugiego, zniesienie zewnetrzne 2 czyli 200% fali 4 daje wynik 2288,5 raptem 3pkt nizej od miejsca odwrotu i z tego najprawdopodobniej skorzystał Indiana.
Ja natomiast uzyskałem jeszcze wynik 2294 rozwiązując układ dla "fałszywej" piątki czyli tam gdzie odwrót wyliczył indiana i zaznaczone jako żółty zygzak, rozwiązanie tego zygzaka(fragment 1,2,3,4) autorską metodą dało własnie 2294,
Natomiast to co jest zaznaczone fioletowym odcięciem dołek szczyt pozwalało ocenić że fragment zaznaczony żółtą 5 nie jest wykończoną małą piątką i dlatego zostawiłem pozycję do piątku..... teraz post factum widać że się nie pomyliłem...
Teraz powstaje pytanie czy takie rzeczy można robić w locie... Indiana pokazał że oczywiscie tak, a jak naniesiecie czas postu zamknięcia mojej ostatniej elki na wykres PGE to powinniscie zrozumieć że również robię to w locie ;)
Oczywiscie brakuje tu pewnej wysienki na torcie ktora dopelnia analize w locie która się przewija przez moje posty ale tu o niej nie wspominam celowo, bo nie piszę dla leniwych.
Pozdro.