Forum Giełda +Dodaj wątek

list to KDPW.KNF,GPW

RADA NADZORCZA
ZARZĄD
KRAJOWEGO DEPOZYTU PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH
KOMISJI NADZORU FINANSOWEGO

GIEŁDY PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH

W związku z pojawiającymi się informacjami CEDC zawartymi w Raportach, w tym w ostatnim Raporcie nr 50/2013 z dnia 31.05.2013 r. o tym, że " w dniu wejścia w życie Planu CEDC przestanie być spółką publiczną w Polsce i przewiduje się że jej akcje nie będą dalej przedmiotem obrotu na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie"; co wiązać się ma z anulowaniem na GPW akcji CEDC, uprzejmie informuję, iż na dzień 03.06.2013 r. posiadam................ akcji wartości na ten dzień ............. zł/ przy kursie 0,21 zł.

Oświadczam, iż nie wyrażam zgody na anulowanie mi akcji bez właściwej rekompensaty, ewentualnie wykupienia zgodnie z prawem Polski i prawem obowiązującym na GPW.

Z ostrożności procesowej oświadczam, że w przypadku zamiaru w/w Instytucji anulowania akcji CEDC, zgodnie z informacją spółki, DOMAGAM się , przed dokonaniem tej operacji, wydania przez Organ, który wyda taką decyzję i spowoduje anulowanie akcji, jak również pozwoli na taką operację na GPW, w sprawie stosownego aktu prawnego/ decyzji, postanowienia, uchwały/ , które powinno opierać się i zawierać podstawę prawną prawa polskiego, merytoryczne uzasadnienie decyzji o anulowaniu akcji i pouczenie o możliwości odwołania się, ze wskazaniem terminu i organu, do którego służyć mi będzie odwołanie.

Jednocześnie informuje, iż w przypadku anulowania mi akcji bez stosownej w/w procedury, sprawę potraktuję jako przestępstwo popełnione na moją szkodę, co wiązać się będzie ze złożeniem stosownego zawiadomienia o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez podmiot/ podmioty/,które doprowadziły i dopuściły do zdarzenia, które nie maja oparcie w prawie polskim.

Pragnę zauważyć, iż Wasze Organ działają w Polsce i w swojej działalności kierować się muszą praworządnością i prawem obowiązującym w Polsce. W Polsce nie ma przepisu prawnego, na podstawie którego można anulować akcje, a więc w przypadku takiej operacji przez Wasze władze, jawnie zostanie złamane prawo. Z zapowiedzi władz spółki CEDC wynika, iż akcje spółki zostaną anulowane, w tym w Polsce , a więc Wasze władze muszą mieć do tego podstawy prawne prawa obowiązującego w Polsce , wydać stosowne decyzje/ uchwały/, które zgodnie z prawem obowiązującym, można będzie zaskarżyć. Do czasu uprawomocnienie się takiej decyzji, nie można i nie zezwalam na anulowani mi akcji, a tym samym przywłaszczenia mojego mienia/ równowartości akcji/.

Pismo można to wysyłać do woli, mozna też je przeredagować,

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CEDC -32,26% 0,21 2013-04-12 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.