Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,60 zł , zmiana od tamtej pory: 1,56%

Kupiłem chipsy i browar - a tu cisza ...

Impreza roku - do której sylwester się nie umywa: publikacja rocznego raportu EEX. Nie wiem jak wy, ale ja zawsze z wypiekami na twarzy czekam na kolejne objawienie prezia Jacka i papy Bokuna - ze szczególnym uwzględnieniem polemiki z biegłym (to lubię najbardziej). Niestety, odliczając minuty upływające do godziny 0.00 tracę nadzieję - co oznacza, że wrócilismy do czasów niedawnych, kiedy piwu zanabytemu na takową okazję szło się zwietrzyć i chipsom zeschnąć. Sam już nie wiem, co też może być przyczyną - pewnie to, że śniegu w tym roku napadało w KZ w ch., a zamach stanu i rosyjska interwencja spowodowały, że nie było go komu odgarnąć (w końcu od czego jest russkij mir). Jest oczywiście jeszcze inna możliwość - że audytor zalecił sporządzenie bilansu z wykorzystaniem wyceny aktywów po cenie likwidacyjnej, i póki co wszystkie mądre głowy w Bielsku mędrkują, jak tu dać słuszny odpór herezjom nawiedzonego liczykrupy... No, jak jest tak to ja gotów jestem ten browar i chipsy odżałować, bo mogę zrezygnować z wyśmienitej rozrywki dziś - jeśli mam gwarancję jeszcze lepszej za chwilę. Od czasów Beny Hila nie było lepszego serialu komediowego niż coroczne listy zarządu i RN EEX do akcjonariuszy ...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
EKOEXPORT 0,62% 1,63 2023-05-04 16:48:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.