Forum Giełda +Dodaj wątek

Krytycznym okiem na obecną sytuację.

Cóż nam pozostało...są tutaj na pewno osoby, które chciałyby żeby ta spółka dalej była na giełdzie -> od zawsze lubiłem czytać sprawozdania, ZAP jak mało która spółka wzbudzał aż tak pozytywne reakcje, a znaczne poziomy gotówki jakie nieraz posiadali do dyspozycji, a również i teraz pokazują, że tą spółkę stać na wiele, ale nie będę się tutaj rozpisywać o wskaźnikach i innych argumentach na plus.
Niestety moi drodzy - prawda jest taka, że Jakubas chce wyjść, a bez takiego gracza płotki nie mają znaczenia. Jakubas wedle artykułu (http://www.parkiet.com/artykul/24,1302144-Zbi-gniew-Ja-ku-bas---sprzeda-Pulawy--kupi-Tarnow.html) potencjalnie weźmie udział w ofercie SP dot. sprzedaży nadwyżki ponad 33% w ATT. Za co? No za akcje ZAP. No cóż gdyby nawet nikt z FF nie odpowiedział na wezwanie to pozostanie Nas 11%. To trochę za mało żeby cokolwiek tutaj wskórać. Kurs niestety nieubłaganie posyła w niebyt marzenia o cenie na wezwaniu rzędu 130 złotych. Czy wychodzić teraz czy czekać? To pytanie pozostawiam do indywidualnej analizy, więc nie będę dzielić się własną decyzją. Jakkolwiek choć inwestor nie powinien ważyć swoich emocji, a po prostu rachować to żal mi tej pozycji. Taka świetna spółka...szkoda gadać, bo kto był kiedykolwiek w ZAP i ATT to wie, że ZAP wygląda jak fabryka w stylu BASF'a, a ATT ma linie produkcyjne jak w jakimś starym komunistycznym zakładzie. No ale cóż nie będę tutaj głębiej się rozgadywać, bo jeszcze mnie ochota na samobójstwo NAJDZIE i tyle będzie z mojego przesadnie politycznego gadania.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PULAWY -1,05% 47,10 2025-10-17 16:06:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.