Forum Ogólne

Jurajskość zusu.

Ad.: "....Re: Łowcy organów w akcji.
Autor(ka): monaco (...)
Wysłano: 20/03/2006 11:25..."

Cała rzecz polega na tym,że informacji udzielamy na podstawie publicznego, na forum ogłoszenia dokumentów danego pokrzywdzonego. Robimy to bezpłatnie i w ramach czasu kiedy "zaprzestajemy wykonywać działalności" (informacja dla części jurajskiej ZUS-u).
Musisz przepisać w Wordzie dokumenty i zamieścić je w pamięci komputera np. w folderze Moje dokumenty. Następnie z tamtąd przy pomocy funkcji myszki "kopiuj" i "wklej" wklejać je w niniejsze forum.
Adres masz monaco12@o2.pl, bo wyświetlasz się na czerwono (jak to robisz?). Adres jest potrzebny bo pewne informacje będą tylko przesłane Tobie.
Do przepisania dokumentów w Wordzie namawiam Cię bo z pewnością w niedalekiej przyszłości będziesz musiał je przesyłać różnym zainteresowanym. Z przesyłaniem i odbieraniem skanu jest różnie.
W zamian,że otrzymujesz informacje skonsultowane z szerokim grenium my uczymy się przekrętów naszego ubezpieczyciela czyli klienta .Dla naszego ubezpieczyciela jesteśmy petentami nie klientami. Ta informacja to dla wszystkich którzy spotykając sie z innymi ubezpieczycielami i będąc tam klientami myślą, że są dla ZUS-u też klientem. Nie dla ZUS-u jesteście petentami, tutaj się Was załatwia!Ta firma nie potrzebuje bawić się w marketing. W ogóle go nie potrzebuje ma własny sąd - to dla niedowiarki Ady.
A, teraz :

"Wydaje mi się, że są dwa problemy do rozwiązania:
1. Wewnętrzna (ZUS) niegodność decyzji odnośnie zawieszania np. w czasie wakacji czy wyjazdów zagranicznych (patrz www.zus.pl - zawieszenia przykład 1 i 2)
2. Zawieszanie działalności co drugi miesiąc w czasie współpracy z inną firmą, która dawała zlecenia co kilka dni (w sumie ok. połowa miesiąca pracy - należałoby zawieszać i odwieszać co kilka dni, ja robiłem to co drugi miesiąc, może z lenistwa)....."

Ad.1. Odsyłam Cię do dziesiątków dowodów w tym forum (poczytać),do wyroku SN, do pisma samego ZUS (mam je w tylnej kieszeni), że informacje ZUS nie są obowiązującym prawem. Obowiazujace prawo zna sąd zusowski był on niezawisły nawet w PRL-u - mówi, więc teraz w demokracji ten sam sąd mówi, że tym bardziej jest niezawisły. Sąd zusowski tak naprawdę zajmując się zusem (SUS)nie zajmuje się rzetelnościami informacji od tego masz inne sądy.

Ad.2. Zlecenia, roboty winny się kończyć (niekiedy prawo wymaga bezwzględnie - roboty budowlane,remontowe i inne odpowiedzialne . Inne roboty, zlecenia,dokumentacje jak strony chcą) "protokółem odbioru robót". Podstawową informacją w tym protokóle jest zapis, że roboty,zlecenie wykonywano w dniach takich, a takich. Możesz wrócić do starych czasów i poprosić firmy o podpisanie protokółów jakie sporządzisz.Wzór protokółu odbioru robót znajdziesz w internecie, a w razie czego służę.

Pozdrawiam Walter.