Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  210,20 zł , zmiana od tamtej pory: -29,21%

Czemu kurs nie rośnie przed premierą tej wspaniałej gry?

Odpowiedź jest prosta: bo gra nie jest wspaniała, jest słaba. Ja wiem, że zaraz tu się pojawią odpowiedzi, że to nieprawda, że to będzie świetne IP, kurs uwalają ONI, ale jak wystrzeli, to pozrywa czapki z głów, itp. Generalnie argumenty w stylu "jeśli fakty są przeciwko nam, to tym gorzej dla faktów". A fakty są niestety takie, że giełda dyskontuje przyszłość i skoro kurs nie rośnie przed premierą, to coś z tą grą jest nie tak. Bo gdyby faktycznie była dobra, to kurs już od jakiegoś czasu piąłby się ostro na północ, a nie osuwał na południe. Reakcja rynku analogiczna do tej na premierę Frostpunk 2 staje się coraz bardziej prawdopodobna. Spójrzcie sobie co działo się we wrześniu 2024.

I odpowiadając na zarzuty, że mam jakiś interes w pisaniu takich postów: owszem, mam. Bo wkurza mnie niczym nieuzasadnione naganianie na wzrosty na spółce, która obecnie nie ma w portfolio żadnych fajnych gier, która jest słabo zarządzana, której premiera drugiej części "wielkiego" IP jakim jest Frostpunk okazała się klapą. Na pewno niejeden inwestor, który czyta to forum, może dać się nabrać na to wasze gadanie, którego celem jest wyjście z akcji z jak najmniejszą stratą. Ja natomiast przedstawiam rzeczowe argumenty przeciwko ryzykownemu zagraniu, jakim jest włożenie pieniędzy w tę spółkę w tym momencie, bo mi szkoda tych ludzi, którzy mogą się dać nabrać naganiaczom. Tutaj będzie jeszcze dużo taniej, cierpliwości.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
11BIT -3,70% 143,30 2026-01-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.