Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,98 zł , zmiana od tamtej pory: -69,39%

Co tu sie wyprawia ?

Do wszelkiej masci naganiaczy .Ludzie nie dajcie się   nabierać  cwaniakom którzy widza tu 50--40--30 gr  jak również tym którzy już widzieli 2 zł .Kierujcie się własnym  rozumem w końcu  mózg dostaliście nie po to  żeby tylko  wypełnić czymś  wolne miejsce  w czaszce.Prawda jest taka że  przewalili w Piątek  20 mln zł żeby wyciągnąć kurs na 1.14 (20% ) a później wystarczyło 2 mln żeby zwalic kurs momentami do  2%.Pisałem  trzy dni temu  zastanawiając się jaka ilośc papieru jest w rekach podprogowych 5%.FF niby  94% .Trinity sprzedało 5.700 ( ok 5.5%)mln papiru  ,na sesji przewalono około 25% papieru  , tego nie zrobiła ulica .wiec    albo kilku podprogowców przewalało miedzy sobą  albo jest jakiś poważny inwestor o którym się dopiero dowiemy..Pytanie ... czy spekulacyjnego przewalenia 25mln papieru  nie zauważył by  KNF ....tak duże zmiany  jakie miały miejsce w ciągu dwóch dni nie sa możliwe do nie zauważenia. Jesli jednak doszło by teraz do  bardzo dużego spadku  to nie trzeba  wybitnie bystrego aby stwierdzić że to  spekulacja na ogromna skalę w niesłychanie bezczelny  sposób, w takim przypadku  KNF powinien  być wywalony na zbity ryj,dodatkowo  personalnie ponosząc wysokie kary.Tylko jak znamy zycie   KNF będzie strugał głupka no i oczywiście ukarze  Hawe  200k  zł..a drobni inwestorzy  zostaną z reka w nocniku.Osobiscie nie bardzo wierze  w przypadki, jak to możliwe że Paluchowski daje info o spłaceniu Aliora  a Alior  reaguje następnego dnia ,,nastepna sprawa  na czyjej stronie takie info zamieszczono  ...jeśli okaże się że było nie prawdziwe  strona od razu do zamkniecia a właściciel strony  do prokuratora .Jaka jest wiarygodność  GPW  jaka jest wiarygodność  KNF jeśli możliwe sa takie przekręty .....coś takiego  powinno oddbic się  na całej GPW .załosne jest tłumaczenie co niektórych że to jest giełda wiec trzeba się liczyc ze stratą ........tak trzeba się liczyć   ale jeśli strata jest  wynikiem  celowej opieszałości  KNF lub nawet  cichego przyzwolenia na takie numery   to  jedynym wyjściem było by chyba zaopatrzenie się w odpowiednie narzędzia i szturm na tych złodziei .Wile razy ostrzegałem  SL  i nie spuszczanie z oka ani na chwile .teraz mógłbym  zapytać niejakiego  TADKA.......który wyśmiewał się ze mnie że za wczesnie wyszedłem ....ile zarobiłeś ?.Najpierw  od ceny92 gr czekałeś do spadku 70 straciłes 20%   dziwnym trafem pominałes ten fakt  za to bardzo sie podniecałes wzrostem 30% nie wspominając że zarobku masz tylko 10%  ale nie umknęło twojej uwadze  to że ja wyszedłem za wcześnie  pomimo średniego zarobku  35%.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
HAWE 3,45% 0,30 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.